maandag 28 januari 2019

Review: Feo en de wolven – Katherine RundellFeo en de wolven is het sprookjesachtige verhaal van Katherine Rundell, die veel grote prijzen heeft gewonnen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Britse jeugdboekenauteurs van dit moment. Feo en de wolven is haar eerste boek dat in het Nederlands verschijnt. Feodora woont met haar moeder in de bossen van Rusland, ver weg van de revolutie. Haar moeder leert tamme wolven weer wild te worden, zodat ze kunnen overleven in de wildernis. Feo lijkt een speciale band te hebben met drie van de wolven die altijd in de buurt van hun huis rondzwerven. Dan wordt Feo’s moeder gevangengenomen door het leger. Terwijl Feo een barre tocht door het besneeuwde landschap onderneemt om haar moeder te bevrijden, leren de wolven haar hoe ze moet overleven in een gevaarlijke wereld en moet opkomen voor de dingen waar ze van houdt…
Recensie door Bolle

Het gaat over een jong meisje dat samen met haar wolven vecht tegen de machten. Aanvankelijk staat ze er alleen voor – de volwassenen laten haar stikken – tot meerdere kinderen aan haar kant komen te staan en zo samen, met listen, kunnen ze overwinnen.

Het hoofdpersonage Feo is een sterk meisje, een kind dat al volwassen is. Je kunt niet anders dan een diep respect voor haar vechtlust en doorzettingsvermogen hebben.

Het verhaal is prachtig, intens en heel vlot geschreven en ik heb er intens van genoten.

Een realistisch verhaal dat soms triest is, maar ook dat hoort uiteraard bij het leven.

De band, hoe het zo klikt, tussen Feo en de wolven is hartverwarmend, en ik kreeg er nog meer begrip door voor de wolvenpopulatie.

Een verhaal over vriendschap, over volhouding, over rechtvaardigheid en over vechten om je dromen te laten uitkomen.

Sterke aanrader!


Katherine Rundell


ISBN: 9789024580927

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 223

Hardcover

Prijs: 17,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten