woensdag 21 november 2018

Review: Het ding – Simon Puttock & Daniel Egnéus
Het Ding is het geestige prentenboek van Simon Puttock en Daniel Egneus over vriendschap en de zin van het leven, en is vertaald door Gouden Griffel-winnares Bette Westera. Dit boek blijf je keer op keer (voor)lezen!

Op een dag valt Het Ding uit de lucht. Vier vreemden komen het tegen en raken met elkaar in gesprek. Want wat is Het Ding? Van wie is het? Wat doet het? En waarom bestaat het eigenlijk?

Dit prachtig geïllustreerde prentenboek zal voor veel mensen over verschillende dingen gaan, maar is bovenal een ode aan bezinning en vriendschap, en een humoristische zoektocht naar de betekenis van het leven in de 21ste eeuw.
Review door Simon (6 jaar) en zijn mama Sofie

Het verhaal gaat over een Het Ding dat er plots is en niemand weet wat het is. Alle dieren uit het bos zijn benieuwd en komen kijken. Het Ding doet niets, het zegt niets, dus niemand weet wat het is of wat het komt doen. De dieren wachten en kijken, blijven kijken en kijken. Ondertussen bouwen ze een kermis rond Het Ding en wachten ze op een plezierige manier af. Het Ding wordt beroemd en komt in het nieuws. En zo plots als het kwam is het weer weg. Alle dieren zijn teleurgesteld en gaan terug naar huis. 


Enkele dieren zeggen dat ze door het ding elkaar hebben leren kennen en daardoor nieuwe vrienden hebben gemaakt en gaan daarna elk hun weg. 


Simon kon die boodschap niet vatten, hij was aan het wachten tot er iets ging gebeuren met Het Ding. Was Het Ding bijvoorbeeld gekomen doordat de dieren ruzie hadden en door Het Ding vrienden werden, dan had het meer indruk op Simon gemaakt. Nu vond hij gewoon dat er geen verhaal was. Het verhaal mistte dus een beetje zijn boodschap.

De tekeningen zijn wel heel erg leuke en mooi en spraken Simon wel erg aan.

Simon Puttock

Daniel EgnéusISBN: 9789024579471

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover

Met illustraties

Prijs: 15
Geen opmerkingen:

Een reactie posten