maandag 5 november 2018

Review: De allerbeste reistips van Lonely PlanetDe allerbeste reistips van Lonely Planet verzameld in een handzame gids voor onderweg. Wat zijn de beste plaatsen in het vliegtuig? Hoe voorkom je insectenbeten? Welke gadgets moet je echt niet vergeten mee te nemen? De tips zijn logisch geordend: voorbereiding van de reis, geld en verblijf; veiligheid en gezondheid; en de plezierfactor. Met bijdragen van diverse reisschrijvers en experts uit de reisbranche, en voorzien van grappige illustraties. Handig voor jezelf en leuk om cadeau te doen aan reislustige vrienden! Met de ultieme insidergeheimen uit deze gids haal je altijd het beste uit je reis.
Vroeger wilde mijn man niet op reis vertrekken zonder een Lonely Planet reisgids bij de hand. Deze uitgave was dan ook een must-have voor hem.

Kosmos Uitgevers, die vaak reisboeken uitgeeft, heeft dit superhandige en leuke boekje van Lonely Planet laten vertalen. Het staat boordevol tips en adviezen van mensen met veel ervaring op een specifiek reisgebied.

De tips beginnen al voor de reis: een checklist voor vertrek, hoe je licht kunt reizen, ultieme reisgadgets etc. Dan hoe je veilig en gezond kunt reizen, hoe je binnen je budget kunt blijven, welke valkuilen te vermijden. Als laatste hoofdstuk, en echt wel goed gevonden vind ik, hoe je van elke minuut kunt genieten door bijvoorbeeld van een zakenreis een minivakantie te maken, hoe je reis vast te leggen of avontuurlijker te maken. Ook hoe je duurzaam kunt reizen werd niet vergeten!
Een voorbeeld van een advies dat ik niet zag aankomen is: 'profiteer van het regenseizoen'. Wat? Ik ga echt niet naar een zonnige bestemming in het regenseizoen! Maar als je verder leest hebben ze groot gelijk, want je vermijdt de grote vakantiedrukte en in Thailand regent het namelijk vooral 's nachts in het regenseizoen en overdag kun je dan in alle rust genieten van veel zon. Hm, zo had ik het nog niet bekeken. 

Achteraan kun je zelf notities maken en doordat het zo’n klein boekje is, is het echt wel handig om mee te nemen. Het is leuk vormgegeven met kleurrijke, vrolijke illustraties. Het is overzichtelijk en duidelijk en zelfs de ervaren reiziger zal er vast wat nieuwe tips in vinden. Af en toe grappig aangepakt waardoor het zelfs om gewoon te lezen een plezier is.

Bovendien een ideaal cadeau om aan je reislustige vrienden of familie te geven.ISBN: 9789021570792

Uitgeverij: Kosmos

Semi hardcover

Met illustraties

Pagina’s: 136

Prijs: 12,50
Geen opmerkingen:

Een reactie posten