maandag 19 november 2018

Review: Easy vegan 2 – Living the Green LifeOok op zoek naar een bewustere lifestyle, meer energie en happiness? Met Easy Vegan 2 van Living the Green Life ontdek je hoe lekker en toegankelijk de vegan keuken echt is. En hoe internationaal, want de inspiratie voor de recepten komt uit de coolste vegan foodie capitals. Van vegan Aussie barbecue, Californian summer rolls of old school UK veggie brekki. Heb je eenmaal door hoe easy vegan is, dan is de keuze zo gemaakt: Living the Green Life, minimaal een keer per week!


Dit is hun tweede kookboek, het eerste heb ik jammer genoeg niet aangeschaft. Ik probeer al af en toe vegan te eten en zou het wel continu willen doen, maar ik heb nog moeite met de kaas.  

Het doel van Living The Green Life (LTGL) is om iedereen minimaal één keer per week vegan te laten eten. Moest dat zo zijn, zou het al een stuk beter zijn voor het milieu en de dieren.

Een grote misvatting is: ‘Maar wat kun je dan nog eten?’. Wel, heel veel, te veel en in het begin zeker met een kookboek erbij zoals deze. De keuze is eindeloos. Veel dingen kun je vervangen door een even lekkere vegan substituut. Neem nou eieren. Mijn man maakte onlangs een maisbrood met in de plaats van eieren het sap van kikkererwten. We proefden geen enkel verschil! Of zoals edelgistvlokken in plaats van kaas over je pasta of quinoa, even lekker. Easy Vegan 2 zegt het al in de naam en maakt het ook waar: je kunt voortaan op een makkelijke manier heerlijk veganistisch koken.
Het boek is opgedeeld volgens de plaats waar het recept vandaan komt en dat uit verschillende werelddelen. Dat maakt het nog meer bijzonder, zoals gerechten uit Tel Aviv of Lima. Overal ter wereld zijn er lekkere veganistische recepten te vinden en het is niet omdat het uit een ver, exotisch land komt dat het moeilijker maken is. Integendeel en bovendien zijn alle ingrediënten tegenwoordig overal te vinden. 
In het begin van dit boek worden eerst een paar basisingrediënten uitgelegd, en daarna, zoals ik al eerder aangaf, volgt een lijstje van vervangers voor ei, boter, melk en yoghurt. Ik kende al een paar vervangers, maar er zijn er echt heel veel meer. De recepten zijn duidelijk en eenvoudig uitgelegd en de prachtige foto’s maken je hongerig. Bij de gerechten staat wat je nodig hebt qua keukengereedschap (‘tools’), uiteraard welke ingrediënten je nodig hebt, hoelang het koken duurt, voor hoeveel personen en ook nog met welke allergenen je rekening moet houden. Wil je het idee hebben dat je een T-bone steak eet, probeer dan het recept ‘T-bone van bloemkool’. De chocolate bowl is om je vingers bij af te likken: de hemel op je tong.En een mooie aanvulling aan dit kookboek is dat je er een reisgevoel door krijgt. Alsof je in een ander land bent zonder je keuken te verlaten. Dat is een originele leuke draai aan het hele kookboekgebeuren.
Wedden dat zelfs de die hard traditionele koker en eter door dit kookboek vaker veganistisch zal eten? Probeer het nou maar, ik garandeer je dat je er geen spijt van krijgt. En je smaakpapillen al zeker niet, die zullen je eeuwig dankbaar zijn.ISBN: 9789021570112

Uitgeverij: Kosmos

Hardcover

Pagina’s: 175

Prijs: 20


Geen opmerkingen:

Een reactie posten