maandag 24 september 2018

Review: Jamie kookt Italië – Uit het hart van de Italiaanse keukenJamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken van veel thuiskoks.
Een prachtig, lijvig kookboek, met een dikke hardcover, leeslint en beschermflap. Maar niet enkel de vrolijke uitvoering is natuurlijk is geslaagd, de gerechten die Jamie Oliver uitkoos zijn veelzijdig en heerlijk.

Jamie heeft dit kookboek opgedragen aan de mannen die zijn liefde voor de Italiaanse keuken hebben aangewakkerd: Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo. Het is duidelijk dat deze liefde heel diep gaat, dat merk je aan ieder gekozen recept. 


Jamie gebruikt recepten van de nonna’s en mama’s die hij ontmoette op zijn reizen en presenteert daarmee een breed scala aan authentiek Italiaanse gerechten.  Uiteraard niet enkel pasta’s, maar ook salades, vlees- en visgerechten, brood, desserts etc. Achteraan het boek staat hoe je de basisingrediënten moet bereiden, zoals ingemaakte tomaten en gearomatiseerd zout.


Niet enkel deze gerechten worden in beeld gebracht, maar ook de vrouwen die hem inspireerden, samen met hun biografie. En er zitten ook gerechten bij van Jamie zelf, zijn eigen creaties dus.

Alles wordt overzichtelijk en sfeervol gebracht. De recepten staan duidelijk aan de linker pagina, samen met de voedingswaarde en een kort tekstje waarin Jamie verklaart waarom het gerecht zo lekker is, en rechts een mooie afbeelding. 


Handig vond ik dat in het register een ‘V’ is geplaatst naast de gerechten die vegetarisch zijn, dan kon ik in een oogopslag zien wat voor mij geschikt was.

Alleen al om in te bladeren is het boek een oogfestijn, maar zeker als je van de Italiaanse keuken houdt, zoals ik, zal dit boek je veel inspiratie en overheerlijke maaltijden bezorgen.

ISBN: 9789021569598

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Hardcover

Prijs: 29,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten