woensdag 13 juni 2018

Review: Tik Tak – Chris McGeorgeAls 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie…
Als debuut zeker goed geschreven. McGeorge schrijft vloeiend en zonder overbodige woorden.

Morgan Sheppard wordt scherp neergezet als hufter, een man die je absoluut niet mag. Hij is egoïstisch, egocentrisch en een megalomaan. Daarom voel je ook niet veel medelijden met wat hij meemaakt. De andere personages zijn eveneens stuk voor stuk levensecht neergezet.

Vooral de setting, de hotelkamer, vond ik origineel gevonden, temeer omdat je je afvraagt hoe alles in een dergelijke setting in scene kon worden gezet zonder dat anderen in het hotel er niks vanaf weten.

Vooral de eerste helft vond ik bijzonder spannend, daarna bleef het me boeien, maar het einde had iets korter mogen zijn.

Je krijgt niet enkel het verhaal in de hotelkamer voorgeschoteld maar wordt regelmatig naar het verleden van Sheppard gegooid. Inventief gevonden van de schrijver, want zo krijg je ook druppelsgewijs informatie over wat er gebeurd kan zijn wat tot de huidige situatie heeft geleid.

Toch kon ik het niet gauw raden wie en wat er achter zat. Het blijft dus tot bijna het einde spannend en verrassend.

Af en toe was het duidelijk dat de auteur nog jong is, sommige dialogen kwamen iets geforceerd over, maar dat neemt niet weg dat ik het boek een aanrader vind.

Alles bij elkaar een zeer entertainende whodunnit thriller of locked room murder mystery.


Chris McGeorge


ISBN: 9789024581054

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 318

Prijs: Tot 28/8/18 16,99, daarna € 19,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten