vrijdag 27 januari 2017

Review: Ik was je bijna vergeten - Terry McMillan


Georgia Young heeft twee prachtige dochters, leuke vrienden, een succesvolle carrière. En toch is ze rusteloos en heeft ze het gevoel dat ze vastzit. Ze besluit het roer om te gooien, in de hoop opnieuw te ontdekken wie ze was, en wie ze weer zou kunnen zijn. Haar zoektocht brengt haar bij al haar exen, die haar helpen herinneren wie ze was.
De mannen uit haar verleden verdwenen met een reden uit haar leven: ze bedrogen haar of waren onvolwassen; sommigen kwamen precies op het verkeerde moment. Georgia vraagt zich af of dat goede moment nu misschien wel gekomen is... Ik was je bijna vergeten is een roman die laat zien wat er gebeurt als je jezelf eerlijk onder ogen durft te komen, kansen durft te grijpen en jezelf openstelt voor een nieuw leven en misschien wel een nieuwe liefde.

Review door Gastblogster Maleentje

Het verhaal is geschreven vanuit de ik-vorm en gaat over een oftalmologe met een eigen praktijk, die tweemaal gescheiden is en twee kinderen van verschillende vaders heeft. Dan gaat ze terugblikken op haar leven. Wat is haar leven nu? Hoe staat ze nu in het leven? Ze wil haar huidige levenswijze helemaal omgooien en doordat ze er de financiële middelen voor heeft, doet ze het ook deels.
Persoon gooit leven om qua werk en relatie, ontmoet de prins van haar dromen, leven daarna nog lang en gelukkig, blablabla, het gekende stramien. Niets nieuws onder de zon.
Het was duidelijk een Amerikaans boek, in die zin dat de levensstijl, het werken, uit eten gaan, de hobby's, minder aanleunen bij onze wijze in Nederland en België. Uiteraard op zich niets mis mee, maar het zorgt wel dat je je iets minder kunt identificeren met het hoofdpersonage. 
Ik vond het geen boek om in één ruk uit te lezen, vond het daarvoor te weinig diepgaand en iets meer stationroman gehalte hebben, hoewel de schrijfstijl wel vlot genoemd kan worden.
Positief puntje waar het verhaal dan wel weer afwijkt van de gemiddelde feelgood is het hoofdpersonage: geen jonge vrouw meer maar een vrouw van middelbare leeftijd, absoluut niet perfect en niet blank. Haar karakter is ook voldoende uitgewerkt.
Besluit: een oppervlakkig feelgood sprookjesachtig verhaal met een typisch happy end. Ideaal om je verstand even mee op nul te zetten.

Terry McMillan

ISBN: 9789401605755
Uitgeverij: Xander
Prijs: 19,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten