vrijdag 16 december 2016

Review: Narcotica ♣ Emelie Schepp


Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.


Recensie door gastblogster Bolle.

Het begin valt een beetje moeilijk te volgen, omdat er enorm veel personages de revue passeren. Maar bijt daar even doorheen en je komt terecht in een uitstekende thriller die gemakkelijk met de groten kan wedijveren.
Het is zelfs zo meeslepend geschreven dat ik zit te popelen om het vorige deel in huis te halen. Je merkt dat Jana, het hoofdpersonage, nog volop aan het ontwikkelen is, dus ik ben erg benieuwd hoe ze zal worden. Ik mocht haal heel erg; ze is apart en heeft een sterk karakter, mede doordat ze ooit kindsoldaat is geweest. Maar je kunt je moeilijker met haar identificeren, juist doordat ze zo bijzonder is. Makkelijker gaat dat met de rechercheurs Mia en Henrik.
Het verhaal heeft een aangename spanningsopbouw en er zitten ook verrassende wendingen in die het nog wat extra kruiden. De hardheid en meedogenloosheid van de drugswereld is treffend door de auteur neergezet: rillingen! Misschien niet altijd even geloofwaardig, maar wie zal het zeggen.
Deze thriller springt er een beetje uit, is anders dan de meeste thrillers, maar vreemd genoeg kan ik niet precies aangeven waardoor.
Hoe dan ook, een vlot geschreven boeiende thriller met een intrigerend hoofdpersonage. Ik hoop dat er nog veel delen zullen volgen.
Aanrader!
Emelie Schepp

ISBN: 9789026140563
Uitgeverij: De Fontein
Pagina's: 320

Prijs: 19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten