vrijdag 15 april 2016

Review: Ninja Timmy en de reis naar Sansoria - Henrik Tamm (door gastbloggers)


Ninja Timmy en zijn vrienden hebben een vreemde brief ontvangen ... Het is een
boodschap voor hun vriend Alfred, de uitvinder van magisch speelgoed. Een oude vriendin van Alfred heeft dringend zijn hulp nodig. Sansoria, het eiland waar ze woont, is getroffen door een vreselijke vloek. De Magische Ninja's aarzelen geen seconde, ze pakken hun hoofdbanden en bedenken een plan om de inwoners van Sansoria te gaan helpen. Maar de reis naar het vervloekte eiland is niet zonder gevaar ... Zullen de dappere vrienden veilig
in Sansoria aankomen?
En zullen ze voorkomen dat de magische vloek zich verspreidt over de rest van de wereld?


Door gastbloggers en reviewers Sofie Kurz en dochtertje Heleen:
Gastblogster Heleentje (9 jaar)

We keken er al een tijdje naar uit om het vervolg te lezen, zowel mama als dochter.
Het is echt wel een perfect vervolg dat naadloos op het eerste deel aansluit. De personages blijven dezelfde waardoor je onmiddellijk meegezogen wordt in het verhaal en het avontuur van Ninja Timmy en zijn vrienden.
Timmy zelf is niet echt het hoofdpersonage; er werd deze keer meer nadruk gelegd op de groep, wat leuk is. Net zoals in het eerste boek gebruikt de auteur krachtige en korte zinnen waardoor je in het verhaal blijft. De tekeningen komen op het juiste moment, zodat je het gevoel hebt dat je midden in het verhaal zit en één van de vrienden van Timmy bent.
De leeftijdsgroep 7-9 jaar vinden we niet echt correct, meer voor de leeftijdsgroep 10+ qua leesmoeilijkheid om zelfstandig te lezen, maar het verhaal is wel perfect voor de aangewezen leeftijdsgroep, hoewel misschien soms wat te eng.
Opnieuw geeft de schrijver voor alles een originele uitleg (bv. voor paardenkracht) waardoor je als ouder spontaan begint te lachen. Op zich is er geen open eind, maar toch vermoeden we dat het derde deel voornamelijk zal gaan over de sleutel en het vinden van het boek.
Laat het vervolg maar snel komen!
Dochter heeft ervan genoten en mama vond het opnieuw leuk om een schitterend kinderboek te lezen.

Henrik Tamm

ISBN: 9789044826036
Uitgeverij: Clavis
Pagina's: 216

Prijs: 19,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten