vrijdag 30 augustus 2024

Review: De Weyward vrouwen - Emilia Hart



Geef je over aan een verslavend verhaal over drie vrouwen die hun magische krachten ontdekken.

In ‘De Weyward-vrouwen’ van Emilia Hart raken de levens van drie sterke, eigenwijze vrouwen met elkaar verbonden. Kate, 2019. Vluchtend voor een gewelddadige partner laat Kate alles achter en vertrekt naar Weyward Cottage in Cumbria, dat ze geërfd heeft van haar oudtante. In de krochten van het huis schuilt een geheim dat zich sinds de heksenjachten van de 17e eeuw verborgen heeft gehouden. Violet, 1942. Violet verzamelt liever insecten en klimt in bomen dan dat ze zich gedraagt als een nette jongedame. Maar dan verandert een serie schokkende gebeurtenissen haar leven voorgoed. Altha, 1619. Altha staat terecht voor hekserij omdat ze een man uit de buurt zou hebben gedood. Ze staat bekend om haar geheimzinnige band met dieren en de natuur, en dus vormt ze een bedreiging die uitgeroeid moet worden.

Wat een fantastisch debuut! Ik ben helemaal verliefd geworden op het verhaal en op de vrouwen die erin voorkomen.

We volgen drie vrouwen in drie verschillende tijdperken. Ze hebben het geen van allen makkelijk en worden door mannen gedwarsboomd en erger. Maar ze vinden kracht in de natuur, en bij elkaar, zelfs door de tijd heen.

Elk levensverhaal vond ik even boeiend, hun gevechten om te overleven, hun liefde voor alles wat leeft.

De verhalen nemen op een gegeven moment een serieuze wending die niet aan zag komen. De vrouwen zijn zoveel meer dan ze op het eerste gezicht lijken.

Een roman over de kracht van vrouwen, vriendschap, overleven, de pracht van de natuur, een pareltje om te lezen en te herlezen zelfs.

Sterke aanrader voor degenen die houden van een spannende roman met mooi neergezette karakters, verrassingen en verschillende tijdsgeesten.

Nederlands 
Paperback 
9789023962571 
13 augustus 2024 
448 pagina's
Mozaïk
23,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten