donderdag 5 september 2024

Review: Vermist op Red River Road - Anna Downes



Als haar zus verdwijnt tijdens haar reis met een camper door Australië, gaat Katy aan de hand van Phoebes socialmedia-accounts op zoek. Een gevaarlijke, mogelijk dodelijke tocht, zo blijkt al snel…

Vermist op Red River Road van Anna Downes.

Een jaar geleden verdween de vrijgevochten Phoebe spoorloos aan de afgelegen Coral Coast van Australië. Geen getuigen, geen aanwijzingen, geen DNA; de zaak is een cold case geworden. Haar zus Katy weigert haar zus op te geven. Met de socialmedia-accounts van haar zus als leidraad, volgt Katy Phoebes weg terug. Welke aanwijzing heeft de politie gemist? En was ze wel zo gelukkig als haar posts deden vermoeden?

Dan komt Beth op haar pad, een jonge vrouw op de vlucht voor een duister verleden, en mogelijk Katy’s enige kans de waarheid te achterhalen. De vrouwen trekken het ruige achterland in om te achterhalen wat er met Phoebe is gebeurd. Een adembenemende plek, maar mogelijk dodelijk…
Het verhaal wordt verteld door drie personen. Katy die op zoek is naar haar verdwenen zus, vanuit de ik-persoon. Beth, die haar op haar zoektocht vergezelt en weggelopen is van een gewelddadige relatie, in de derde persoon. En Wyatt, een tiener. Het is aanvankelijk onduidelijk waarom we ook over Wyatt lezen, maar dat wordt gaandeweg uiteraard wel verklaard. 

Er zijn erg mooie beschrijven van West-Australië, want Katy volgt dezelfde route die haar zus heeft afgelegd in de hoop om zo uit te vinden wat er met haar is gebeurd. De auteur beschrijft iedere stop en alle omgevingen zo goed dat het lijkt of je zelf op reis bent met een camper.

Ik vond het verhaal een beetje traag op gang komen en vond het ook minder spannend dan de vorige boeken van deze geweldige auteur. Nietemin heb ik ervan genoten. De personages zijn goed uitgewerkt en door mondjesmaat stukken van de puzzel voorgeschoteld te krijgen, blijft het net boeiend genoeg om verder te lezen.

Wat er uiteindelijk met de zus van Katy is gebeurd, vind ik schitterend gevonden van de auteur. Echt een twist die me deed duizelen en bovendien reuze interessant. Alleen al daarvoor moet je het boek lezen.

Nederlands 
Paperback 
9789026174148 
27 augustus 2024 
384 pagina's
De Fontein
20,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten