zondag 8 september 2024

Review: Boekwinkels & Botbreuken - Travis Baldree



In ‘Boekwinkels & botbreuken’ van bestsellerauteur Travis Baldree, de prequel op ‘Legendes & lattes’, neemt ork Viv je mee naar een badplaatsje met een gezellige boekhandel en bijzonder gezelschap.

Nadat huurlinge Viv gewond raakt, wordt ze naar het slaperige badplaatsje Murk gestuurd om te herstellen. Ze brengt daar heel wat uren door in de plaatselijke boekhandel met de grofgebekte Fern. Maar het avontuur is nooit ver weg. Een verdachte reiziger in grijs, een gnoom met attitude, een zomerliefde en talloze skeletten zorgen ervoor dat Murk niet zo’n saai badplaatsje is als het op eerste gezicht lijkt. 'Boekwinkels & botbreuken' is een heerlijke cozy fantasy van Travis Baldree, perfect voor de fans van TJ Klune en feelgood- en fantasylezers.

Eerst en vooral, net als in het vorige deel is dit ook weer een must-have uitgave, met een mooie hardcover en sprayed edges en een prachtige illustratie op de binnenkant van de cover.

Daarnaast is het verhaal ook weer heel erg leuk. Het is de prequel op het vorige deel waarin we meer te weten komen over het verleden van Viv, hoe ze Maylee heeft ontmoet, hoe ze aan haar enorme zwaard kwam en veel meer.

Het is zo'n heerlijk feelgood verhaal waarin vriendschap een grote rol speelt, maar dan met fantasy-elementen die uniek zijn en spannende gebeurtenissen die je op het puntje van je stoel laten zitten.

En niet te vergeten een mooie romance, dus eigenlijk heeft het verhaal voor ieder wat wils, en zal het een breed publiek van jong en oud aanspreken.

De personages zijn zo aangenaam dat je zou willen dat ze echt bestonden en het feit dat het grootste deel in een boekenwinkel plaatsvindt, maakt het verhaal nog leuker.

Ik hoop dat er nog delen met Viv in de hoofdrol zullen volgen, of met andere personages, maar in dezelfde wereld.

Sterke aanrader!

Nederlands 

Hardcover 

9789020555547 

21 augustus 2024 

336 pagina's

Z&K

20 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten