maandag 26 augustus 2024

Review: Het ultieme spel (De miljoenenstrijd 1) - Jennifer Lynn Barnes



Een nieuw avontuur in het Hawthorne-universum!

Welkom bij het Ultieme Spel, een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door miljardair Avery Grambs en de vier beruchte Hawthorne-broers. Het spel is ontworpen om iedereen een eerlijke kans te geven op roem en rijkdom, en dit jaar geven zeven gouden tickets toegang. Er wordt gespeeld om miljoenen, dus de kandidaten zullen alles doen om te winnen.

Sommige spelers doen mee voor die geldprijs, andere voor macht. Weer anderen hebben zo hun eigen redenen. En ieder van hen heeft geheimen. Te midden van alles staat Grayson Hawthorne, die een onmisbare rol speelt in het spel van dit jaar. Maar als de spanning oploopt en de uitdagingen de kandidaten tot het uiterste drijven – fysiek, mentaal en emotioneel – wordt algauw duidelijk dat niet iedereen volgens de regels speelt.

Dit is het eerst deel van een nieuwe reeks met wat overlap met de vorige reeks, in die zin dat personages terugkomen, dus eigenlijk een spin-off. Fans van de vorige reeks zullen dus hun hartje kunnen ophalen, want de Hawthorne broers en de erfgename komen regelmatig aan bod.

Daarnaast wat nieuwe personages, en ook personages die eerder een kleine rol hadden en nu uitgebreider aan bod komen. 

Avery en de broers organiseren jaarlijks een wedstrijd waarbij een gigantisch geldbedrag gewonnen kan worden. Sommige deelnemers worden door Avery uitgekozen, anderen moeten de wildcard weten te bemachtigen. De wedstrijd wordt op een eiland gehouden en bevat uiteraard een heleboel raadsels, puzzels en breinbrekers. Als je daarvan houdt zul je zeker genieten van dit verhaal.

Net als de vorige reeks is ook dit weer een vermakelijk verhaal, vlot geschreven, met de nodige spanning, een vleugje romantiek en diverse karakters. Heb je de vorige reeks niet gelezen? Geen probleem, dit deel is goed te volgen zonder voorkennis. 

Nederlands 

Paperback 

9789463495417 

30 juli 2024 

368 pagina's

Blossom Books

16,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten