zondag 24 september 2023

Review: Nooit meer zoals het was - Chris Whitaker



KLEIN DORP. GROTE GEHEIMEN.

Tall Oaks is een idyllisch stadje, totdat de verdwijning van de driejarige Harry Monroe de hechte gemeenschap opschudt. Ondanks veel media-aandacht en een uitgebreid politieonderzoek wordt het jongetje niet gevonden.

Drie maanden later zijn alle inwoners verdergegaan met hun levens, behalve sheriff Jim en Harry’s moeder Jess, die hun uiterste best doen de zoektocht gaande te houden. Maar proberen de waarheid te achterhalen is erg lastig in een stadje waar niets is wat het lijkt en iedereen iets te verbergen heeft. Iedereen, inclusief Jim en Jess zelf…
Deze thriller concentreert zich voornamelijk op de inwoners van een klein stadje. En daarnaast op de verdwijning van een kleuter, Harry.
De moeder, Jess, blijft wanhopig op zoek, belt bij alle bewoners aan en blijft de politie achter de veren zitten. Jerry, een wat gezette vreemde jongeman met een iel stemmetje, die in een fotozaak werkt en hopeloos verliefd is op de vriendin van zijn baas. Elena, de moeder van Manny, die een relatie begint met een man die op de vlucht is. Manny, een grappige tiener, die er eigenaardige ideeën op nahoudt. En Roger en Henrietta die een niet alledaags huwelijk hebben, of toch wel?

Het is dus niet zozeer een thriller, zoals op de cover staat, maar eerder een roman, wat niet betekent dat het niet aangenaam lezen is. Het is boeiend omdat je je toch afvraagt wie er kleine Harry ontvoerd kan hebben en ook wat voor geheimen de bewoners hebben (en dat zorgde bij mij voor heel wat onverwachte verrassingen).

Er waren twee puntjes die me stoorden tijdens het lezen. De zinnen zijn nogal staccato geschreven, waardoor het niet altijd vloeiend leest. Misschien ligt dat aan het feit dat dit boek een debuut is. Het is wel duidelijk dat de auteur talent heeft, en zijn volgende boeken zullen vast vlotter lezen. Het tweede puntje was dat er veel namen met een J beginnen: Jim, Jess, Jared, Jerry, waardoor het soms verwarrend lezen is en ik vaak dacht: wie is dat nou ook alweer.

Maar voor een debuut is dit een leuk boek en heb ik ervan genoten. Het einde, de dader van de ontvoering van Harry, was echt wel een behoorlijke verrassing.


Nederlands 
Paperback 
9789021461694 
24 augustus 2023 
336 pagina's
22,99 euro
Volt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten