dinsdag 26 september 2023

Review: Het hart van de dwergen 2 (De dwergen 9) - Markus Heitz



In dit negende deel van de Dwergen-serie krijgen Goïmron en zijn metgezellen met nieuwe vijanden te maken. Hoever moeten ze gaan om het Veilige Land te beschermen?

Het Hart van de Dwergen II is de tweede helft van het nieuwste deel uit de fantasysaga De Dwergen van bestsellerauteur Markus Heitz. Boek negen in de reeks.

De dwerg Goïmron is toe aan wat rust na de spannende avonturen in Malleniaswacht en wil graag dicht bij zijn geliefde Rodana zijn. Maar de opkomst van een gevaarlijke moerasheks, die op zoek is naar een artefact, zorgt voor chaos. Bovendien maakt de mysterieuze dwerg Vraccimbur vanuit het niets aanspraak op de troon van de grootkoning. Vreemd genoeg is Tungdil Goudhand, de grootste held van zijn volk, de enige die zijn zaak steunt. Heeft de oude man gelijk?

Tijdens de strijd om de hoogste titel horen de dwergen het nieuws dat een wreed wezen het voortbestaan van het Veilige Land bedreigt. De alfen Mòndarcai en Ascatoîa zweren samen en bedrijven de donkerste magie. Goïmron en zijn metgezellen hebben niet veel tijd om de mysteries te ontrafelen en de illusies van hun vijanden te ontmaskeren – zodat het Veilige Land zich kan wapenen tegen de grootste bedreiging die de dwergen in generaties hebben meegemaakt.

Review door Tony 

De reeks van de dwergen en dit nieuwste deel is het zoveelste bewijs van de consistentie en de kwaliteit van de schrijfstijl van de auteur. Onweerstaanbaar goed!

Het lijkt bijna overbodig om een recensie te schrijven voor de fans van dit genre, tenzij er nog zijn die hem niet kennen. In dit geval zou ik zeggen, begin maar met sparen, want deze reeks is meer dan de moeite waard. 

Het minste wat ik ervan kan zeggen, is dat als je er eenmaal aan begint het lastig is om al die namen en personages uit elkaar te houden, maar het verhaal sleept je al gauw mee en dan is dit absoluut niet meer lastig.

De kaart in het boek is niet erg duidelijk, maar toch heel erg leuk dat er één in zit, want wie houdt daar nou niet van?

Vooral als je ervan houdt om te lezen over een harde wereld vol met allianties, samenzweringen en verraad, is dit boek een aanrader. Maar ook broederschap, vriendschap en liefde komen erin voor. 

Gelukkig is dit niet het laatste spannende deel en volgen er nog boeken. Ik kan niet gauw genoeg verder lezen.

Nederlands 

Paperback 

9789021036359 

15 augustus 2023 

448 pagina's

Luitingh-Sijthoff

29,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten