donderdag 3 augustus 2023

Review: De donkere kroon (deel 2 van de glazen troon serie) - Sarah J. Maas



Celeana Sardothien – sterk en dodelijk gevaarlijk, maar ook kwetsbaar... Ze is een sluipmoordenares met een mysterieus verleden en het enige wat ze wil is haar vrijheid. Dan wordt tegen haar wil betrokken bij de strijd tegen het kwaad dat haar wereld bedreigt, een strijd die haar meer leert dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?
Een fantastisch spannend vervolg op De glazen troon!

Celaena werkt nu voor de koning. Ze moet zijn vijanden uitschakelen, en doet dit ook. Want indien niet, dan krijgt ze haar vrijheid niet terug, maar nog erger: dan doodt de koning de mensen waar ze van houdt.
Dan krijgt ze de opdracht om een goede vriend van haar te doden, omdat hij deel zou uitmaken van een rebellenbeweging tegen de koning. Daardoor komt ze terecht in een gevaarlijk spelletje. 

Dit deel bevat alles van een keigoede epische fantasy. Een indrukwekkende world-building en geloofwaardige personages. Hartverwarmende ontluikende liefdes ontbreken evenmin, al zal ik niet zeggen tussen wie. Je hoeft niet perse het eerste deel gelezen te hebben, want ik was het meeste uit deel één vergeten (dat komt ervan als je zoveel leest als ik), en toch kon ik meteen goed volgen.

Actie wordt mooi afgewisseld met vattende dialogen en romantiek. En natuurlijk ontbreekt een goede portie magie niet, en een mysterie dat Celaena moet oplossen. 

Ik kon het boek amper wegleggen en dat komt door de vlotte schrijfstijl en de hoofdstukken waar altijd het nodige in gebeurt zodat je nieuwsgierig blijft. 

De prachtige limited-edition uitgave met gekleurde snede, hardcover, een flapkaft met een kleurvolle illustratie, een kaart binnenin en ook nog eens een zwart-wit foto (o, en het leeslintje niet te vergeten), maken van dit boek een pareltje zowel qua uitgave als qua verhaal.

Must-have!

Nederlands 
Hardcover 
9789022599389 
25 juli 2023 
376 pagina's
Boekerij
25 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten