dinsdag 11 januari 2022

Review: Het lied van de nachtvogels - Julie Carrick Dalton



Een dringend bericht van haar beste vriendin van vroeger brengt Cadie Kessler terug naar haar ouderlijk huis in de uitgestrekte bossen van New Hampshire. Daar wordt Cadie gedwongen een raadselachtige verdwijning onder ogen te zien die abrupt een einde maakte aan de idyllische zomer van vijfentwintig jaar geleden. De oude, onopgeloste zaak zet de verhoudingen in de provinciestad op scherp. De aanhoudende droogte en dreigende bosbranden verhogen de al decennia aanwezige spanningen tussen de seizoenarbeiders en de lokale bevolking. Cadie wordt geconfronteerd met haar eigen handelen van toen; wat heeft ze destijds eigenlijk gezien? En wat is ze bereid op te offeren om het bos en de mensen van wie ze houdt te beschermen? Een roman die je niet weg kunt leggen: urgent, spannend, met een intens meeslepende setting, maar ook een prachtig verhaal over liefde, vriendschap en familie, en hoe de menselijke natuur botst met moeder natuur.

Als debuut is dit boek echt wel uitstekend geslaagd.

Het is niet zozeer spannend, maar wel meeslepend. De auteur heeft prachtige karakterschetsen gemaakt; de personages komen helemaal tot leven. De hoofdstukken wisselen af in het heden en het verleden, waardoor je een goed beeld krijgt van wat er gebeurd is en je echt met de personages kunt meeleven.

Verder is de auteur bijzonder sterk in het omschrijven van de natuur en de omgeving. Tot in de kleinste details en met prachtige vergelijkingen.

Een verhaal over vriendschap, vergeving, trauma's, liefde en volharding. Maar ook over de huidige klimaatproblematiek, de kleinsteedse mentaliteit en het immigratiebeleid in Amerika. Het is dus niet alleen een mooi verhaal, maar bovendien ook informatief.

Een aanrader!

Vier op vijf sterren.


Hardcover 

9789024596638 

Druk: 1 

januari 2022 

416 pagina's

Luitingh-Sijthoff

23,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten