woensdag 28 oktober 2020

Review: Opgejaagd – Gabriel BergmoserEen bloedspannende thriller van Australisch multitalent en nieuwkomer Bergmoser. Hoeveel zet jij op het spel om een wildvreemde te helpen?
Frank leidt een rustig leventje met zijn kleindochter op het platteland van Australië. Maar dan strompelt een zwaargewonde vrouw over de drempel van zijn tankstation, achtervolgd door een groep bloeddorstige jagers die haar koste wat kost willen omleggen.
Het tankstation wordt omgebouwd tot een fort, en nu moeten Frank en zijn klanten een bloederige strijd leveren met deze vreemde aanvallers. Want één ding is zeker: deze jagers stoppen niet totdat iedereen dood is.


Er zijn twee verhaallijnen, met twee hoofdpersonages, die op een gegeven moment samenkomen. Het verhaal van Frank die een tankstation runt in the middle of nowhere in Australië. Hij heeft een slechte band met zijn zoon en een ruig verleden, maar toch stuurt zijn zoon Franks kleindochter om een tijdje bij hem te logeren. Zogenaamd omdat zijn kleindochter een moeilijke periode doormaakt.
Dan is er het verhaal van Maggie, een rondreizend meisje met een heleboel geld op zak. Wat is haar verleden? Ze lift mee met een jongen die ze onderweg ontmoet, maar ze komen terecht in een gemeenschap van wilde, vreemde individuen. Wat Maggie daar ontdekt, is te vreselijk voor woorden.
Maggie ontsnapt en komt bij Frank terecht en dan begint het spel. Want de gemeenschap waaraan ze is ontvlucht, zint op wraak.
Een inderdaad bloedspannende thriller. Je merkt dat de auteur scenarioschrijver is, want het leest zo vlot dat je opeens beseft dat het boek bijna uit is, terwijl je dacht nog maar begonnen te zijn. Vloeiende zinnen, flitsende actie (normaal sla ik actiescenes wel eens over, maar niet bij dit boek) en veel diepgang in de personages. Een heel passend einde ook, realistisch en sterk.
Ik wil die verfilming zien, zeker weten! En ik hoop stiekem dat er nog een boek met Maggie in de hoofdrol verschijnt; ze is echt een kick-ass! Het zou zomaar kunnen, ook gezien het einde: een vrouwelijke Jason Bourne is opgestaan! 
IJzersterk debuut en daarom: vijf op vijf sterren.

ISBN: 9789024589777

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina’s: 267

Prijs: 19,99 €


Geen opmerkingen:

Een reactie posten