woensdag 21 oktober 2020

Review: 5 ingrediënten vegan – Katy BeskowVeganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! In 5 ingrediënten vegan laat Katy Beskow zien hoe je met slechts vijf ingrediënten een heerlijke plantaardige maaltijd in elkaar zet. Met 100 veelzijdige recepten van ontbijtjes tot lunchgerechten, van soepen tot sauzen en van diners tot desserts, zit er voor elk moment wel iets lekkers bij. Wat dacht je van een bloemkool-mangosalade, een pasta met romige champignons gemarineerd in witte wijn of een enchilada met zoete aardappel? Met een zelfgemaakt watermeloenijsje toe? Simpel, snel, lekker en allemaal hartstikke gezond!


Snel en toch lekker vegan koken? Met eenvoudige ingrediënten en recepten? Dat kan met dit kookboek van Beskow.
Na de inleiding krijgen we een hoofdstuk ‘Houd het simpel’ waarin de auteur met enkele handige tips ons leert hoe we eenvoudig vegan kunnen koken, door weinig ingrediënten te gebruiken, die bovendien veelzijdig zijn (geen voedselverspilling!), door de keukenbenodigdheden klaar te zetten voor je aan het recept begint en vooral door er plezier in te hebben. Vervolgens zet ze enkele ingrediënten op een rijtje die je altijd in je voorraadkast zou moeten hebben, zodat je meteen aan de slag kunt gaan,  en de basic tools die je in je keuken moet hebben.


Beskow verdeelt de gerechten onder in: soep, lunch, diner, zoet en basics. De recepten geven aan voor hoeveel personen het is, wat je nodig hebt, de handleiding uiteraard en daarna ook nog soms een tip waar je het gerecht mee kunt pimpen of waar je voor moet opletten. Jammer genoeg ontbreekt de tijdsduur voor het maken van het recept, maar anderzijds, dat hoeft ook niet, want het zijn allemaal snelle recepten.

Ik ben niet zo heel gek op rode bieten, maar de plaattaart met rode biet, ui en tijm maakte van de bieten iets bijzonders, waardoor ik de groente meer apprecieerde. De Mexicaanse maissalade is zo simpel en toch overheerlijk en gezond.
Ik kan eindeloos doorgaan over de vele lekkere recepten, maar ik zou zeggen: probeer ze zelf. En de mooie, sfeervolle afbeeldingen doen je nog meer watertanden. 
Weinig tijd en toch zin in een smaakvolle, gezonde maaltijd: koop dan dit kookboek! Gegarandeerd dat je er geen spijt van hebt. 
Vier op vijf sterren.

ISBN: 9789023016472

Uitgeverij: Becht

Prijs: 18,99 €

Geen opmerkingen:

Een reactie posten