dinsdag 28 april 2020

Review: Rebels lekker – Niki WebsterWaarom geen romige curry of een tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan als ontbijt? Niki Webster geeft in Rebels lekker! meer dan 100 verrassende, voedzame recepten voor vegans die klaar zijn met de zoveelste vegaburger. Met haar blog Rebel Recipes (250K volgers op Instagram) wil ze laten zien dat vegan eten helemaal niet saai is. Op de vele reizen die ze maakte deed ze inspiratie op voor rebelse recepten met creatieve combinaties voor elk moment van de dag. Roer bijvoorbeeld eens wat tahin en cacao door je overnight oats met bramen en geef die pizzabodem een Indiase twist met masala en muntyoghurt. En hadden we de lemoncurd-tijmtaart al genoemd? Rebels lekker!
Een onwijs gaaf kookboek met verrassende vegan recepten.

De onderverdeling is als volgt (en alleen al door deze te lezen, kreeg ik al trek): Wereldse ontbijten, Rebelse hoofdgerechten, Bijgerechten, soepen en salades, Tegendraads met graan, Is dit echt vegan? Desserts en Basic. Allereerst een inleiding hoe het allemaal begon en welke basisproducten je allemaal nodig hebt. Tot slot een register.

De meeste gerechten hebben inderdaad een rebels kantje waardoor ze smaakbommetjes in je mond zijn. Neem nou het gerecht ‘Met miso en ahornsiroop geglaceerde aubergine met sticky kokosrijst’. Groenten worden omgetoverd in een zoete lekkernij! Wie vindt dat nu niet lekker?

De ‘spinaziepannekoekjes met caponata en pesto’ zijn verslavend! Dit is nou een gerecht dat ik iedere week wel zou kunnen smaken. 


Maar waar mijn veganhartje helemaal naar uitgaat zijn de ‘repen met chocolade, pindakaas en kikkererwten uit de koelkast’. Wedden dat niemand proeft dat ze vegan zijn? Wedden dat je voortaan enkel nog deze chocolade-verwennerij wilt? 


De recepten worden duidelijk uitgelegd met overzichtelijke ingrediëntenlijsten en voor hoeveel personen het bedoeld is. Het enige dat ik miste waren de kooktijden; ik weet graag vooraf hoeveel tijd een recept ongeveer in beslag neemt.

Uiteraard voorzien met prachtige afbeeldingen van de gerechten.

Een rechttoe rechtaan kookboek met bijzondere vegan gerechten die zelfs de grootste vleeseter niet onberoerd zal laten.ISBN: 9789023016410Uitgeverij: Becht

HardcoverPrijs:  25,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten