woensdag 25 maart 2020

Review: Ik ging naar de dokter – Erik Segers'Dit was de meest vieze schoen die ik ooit had gezien. En het ergst van al: het was mijn schoen. Hoe moest ik nu met zo'n vieze, vuile schoen naar de dokter gaan? Want dat was natuurlijk nog altijd het plan: ik moest dringend naar de dokter.' 'Ik ging naar de dokter' is het onthutsende en hilarische relaas van een man die op weg naar de dokter met z'n voet vast komt te zitten in de modder en daardoor de meest bizarre avonturen beleeft. Gebaseerd op waargebeurde feiten, overgoten met veel fictie, een stroperig laagje sentiment en een klein beetje erotiek. En modder, heel veel modder. EEN BOEK VOL ELLENDE WAAR JE VROLIJK VAN WORDT! 'Voorwaar een komische roman, die zijn niet snel te vinden. Ik heb een paar keer serieus moeten grimlachen en grijnzen.' - Herman Brusselmans 'Leest als een trein!!! Heel amusant.' - Ilse Beyers 'Vlot en origineel.' - Ria Maes 'Wat heb ik genoten van dit boek. Een absurde trip waar ik vele keren luidop mee moest lachen.' - Aron Wade Erik Segers (1961) is freelance journalist, studeerde Germaanse filologie aan de universiteit van Gent, schreef kortverhalen en televisiescenario's, en publiceerde een boek over Lode Zielens. 'Ik ging naar de dokter' is zijn romandebuut.
Ik weet niet goed wat ik van dit boek moet vinden. Misschien is het genre mijn ding niet, hoewel ik echt wel opensta voor allerlei genres en deze ook lees.

Ik kan me voorstellen dat het bij velen een haat-liefde verhouding zal zijn. Sommigen zullen enorm van dit verhaal houden, anderen helemaal niet. Toch zal het, denk ik, een groot publiek aanspreken. Het onderwerp is eenvoudig: een man is op weg naar de dokter, maar wordt hierin belemmerd door allerlei gekke toestanden en vreemde mensen.

Ik mocht het hoofdpersonage absoluut niet, en misschien had ik daarom moeite om het boek uit te lezen. Ik ergerde me blauw aan hem.

Ook vond ik sommige gesprekken en gedrag van personages wel heel erg scheef overkomen. Normaal houd ik daarvan, maar het kwam niet geloofwaardig absurd over.

Er zitten grappige stukken in. De auteur schrijft vlot en met humor, maar misschien niet mijn soort humor. Knap van de auteur om een boek te kunnen schrijven enkel en alleen rond een trip naar de dokter.

Ik heb geen spijt dat ik het boek gelezen heb, maar blijf achter met gemengde gevoelens.ISBN: 9789082987102Uitgeverij: Good Stuff! Books

Pagina’s: 256

Prijs: 19,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten