dinsdag 7 januari 2020

Review: Geen uitweg – Taylor AdamsOnderweg naar haar zieke moeder komt studente Darby Thorne vast te zitten in een sneeuwstorm. Ze moet noodgedwongen de storm uitzitten bij een afgelegen wegrestaurant, samen met nog vier vreemden. Wanneer ze naar buiten loopt om naar huis te bellen, doet ze een schokkende ontdekking: in een busje op de parkeerplaats zit een meisje opgesloten. Wie is ze, van wie is het voertuig en hoe kan Darby haar redden?

En wie is er te vertrouwen…?
Dit is een zenuwtergende, nagelbijtende, superspannende thriller.

Alles zit perfect in elkaar. Het plot heeft zoveel wendingen en twisten dat je er duizelig van wordt, en reken maar dat je gekluisterd zit aan dit verhaal, van het begin tot het einde.

Het is niet zo, zoals bij de meeste boeken, dat het begin langzaam opbouwt. O nee, je wordt er meteen in gegooid. Na een zeer korte inleiding, bang, meteen actie en spanning.

Ik vond dit meteen een van de sterkten van deze schrijver. Hij is een no-nonsense verteller, maakt geen woorden vuil aan ellenlange omschrijvingen, maar is to the point. Je krijgt net genoeg informatie om de personages goed te leren kennen, niet te veel, niet te weinig.

Net of je naar een film kijkt en eerlijk gezegd: dit boek zou ook beste verfilmd mogen worden. Een moedig hoofdpersonage met fouten en gaven zoals een normaal mens en monsterlijke mensen die meesters zijn in bedrog.

Tot op het einde blijf je in een tergende spanning verder lezen, en zelfs op de laatste pagina wacht er je nog een verrassing.

Een aanrader!ISBN: 9789024583942Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

308 pagina’s

Prijs: 19,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten