woensdag 15 januari 2020

Review: De ware – John MarrsEen eenvoudige DNA-test is genoeg om jouw perfecte partner te vinden. Het bedrijf Match Your DNA kondigde aan het gen te hebben gevonden dat ons verbindt met onze zielsverwant. Sindsdien zijn miljoenen mensen gematcht. Maar de ontdekking leidt ook tot talloze verbroken relaties en ideeën over daten, romantiek en liefde zijn totaal veranderd. Nu krijgen vijf totaal verschillende mensen het bericht dat ze een match hebben. Ze staan op het punt de ware te ontmoeten. Maar niet iedereen zal nog lang en gelukkig leven. Zelfs zielsverwanten hebben geheimen, en sommige zijn schokkender dan je denkt...
Wat een geweldig goed en origineel verhaal!

We volgen de levens van vijf verschillende mensen die de Match Your DNA test hebben gedaan. Deze test is 100% accuraat. Jouw ideale partner, jouw zielsgenoot, kom je door die test te weten. De test is razend populair, iedereen doet het, en de meesten vinden zo de liefde van hun leven. Degenen die hun partner niet vinden, staan eigenlijk aan de rand van de maatschappij.

Jade haar zielspartner woont in Australië. Op een dag trekt ze haar stoute schoenen aan en neemt onverwachts het vliegtuig om hem te ontmoeten. Wanneer ze aan zijn huis komt, krijgt ze een behoorlijke verrassing te verwerken.

Nick en Sally zijn een gelukkig koppel, maar Sally wil zeker zijn dat zij en Nick DNA matches zijn, dus haalt ze hem over om samen de test te doen. De uitslag is totaal niet wat ze ervan verwacht hadden.

Mandy’s match is ongelooflijk knap, avontuurlijk en populair. Ze wacht aanvankelijk tot hij als eerste met haar contact neemt, maar wanneer dat niet gebeurt, googelt ze hem. Op zijn Facebookpagina staat een verontrustend bericht.

Ellie is degene die het gen heeft ontdekt dat de matches maakt. Ze is daardoor een van de invloedrijkste vrouwen ter wereld, maar ze is eenzaam. Wanneer ze zelf ook de test doet, blijkt ze een onverwachte match te hebben.

Christopher is een psychopaat en seriemoordenaar die Londen teistert met zijn brute moorden op vrouwen. Puur uit nieuwsgierigheid gaat hij op date met zijn match. Ze blijkt bij de politie te werken en daardoor komt zijn leven danig op zijn kop te staan.

Ik heb enorm van dit verhaal genoten, of beter gezegd: verhalen. Het plot zit sterk in elkaar en ieder afzonderlijk verhaal deed me telkens weer verbazen. Er zit de ene plotwending na de andere in. Telkens wanneer ik dacht te weten hoe het zat, gooide de auteur dat weer overhoop.

Een intelligente, psychologische en een beetje dystopische thriller over liefde, vertrouwen, goedgelovigheid en bedrog. Over hoe ver een mens kan gaan om de liefde van zijn leven te vinden.

Duister, scherp en uniek.

Een zeer grote aanrader!ISBN: 9789044356137Uitgeverij: The House of Books

397 pagina’s

Prijs: 19,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten