dinsdag 8 oktober 2019

Review: Upgrade – Remi versie 1.0 – Lara ReimsWat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?

Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.

Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.

Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.
Rémi (12) woont dan wel bij zijn ouders en zus, maar eigenlijk is hij altijd alleen. Zijn ouders hebben geen tijd voor hem en geven hem geen liefde. Hij hoort bij toeval dat er iets met hem aan de hand is en gaat op onderzoek uit. Net wanneer hij zijn ouders wil confronteren, komt zijn hele familie om in een brand. Rémi wordt opgevangen door een zekere Thot die hem naar een eiland brengt waar onder een gigantische koepel ‘Creodroom’ is gecreëerd. Deze is gemaakt in de jaren zestig van de vorige eeuw door drie wetenschappers. Daar zijn er alleen de allernieuwste technieken, uitvindingen die ver geavanceerd zijn, veel verder dan in de normale wereld. Rémi krijgt te horen dat hij speciaal is en daar opgeleid zal worden.  Met behulp van twee klasgenoten probeert Rémi te achterhalen wie hij is en wat het geheim van de Creodroom is.Reims schrijft vlot, meeslepend en beeldend. Het is een young adult boek, maar ik heb er evenveel van genoten als ik doe van volwassen verhalen. Ik vond het dus ontzettend leuk om te lezen.

Een originele mix van sci-fi en avontuur. 

De nieuwe technologieën en futuristische gadgets zijn slim bedacht door de auteur. Na het lezen – een boek dat ik in no time uit had omdat ik maar niet kon stoppen – wilde ik niks liever dan leven in die Creadroom. Ik bedoel maar: robots, zelfreinigende slaapkamers, geavanceerde medische toepassingen, telepathie…

Rémi is een leuk personage, maar ook alle anderen zijn dat; zijn vrienden, de leerkrachten.
Het vriendengroepje ontdekt vele geheimen, de nieuwsgierigheid van de lezer wordt dus goed bevredigd, maar er blijven toch nog een paar over: voor deel 2 uiteraard.
Een spannend, origineel verhaal, een meer dan geslaagd debuut, waarvan ik popel om het vervolg te lezen!Leeftijd: vanaf ca. 13 jaar

ISBN: 9789082986303

Uitgeverij: Hamley Books

Hardcover

338 pagina’s

Prijs:  19,95
Geen opmerkingen:

Een reactie posten