vrijdag 4 oktober 2019

Review: Perfecte resten – Helen FieldsOp een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…
Ik hoop dat er meer vertalingen komen met Luc Callanach in de hoofdrol! Een uitstekende thriller en dat is nog een understatement. 

Luc Callanach is half Frans half Schots, maar grotendeels opgegroeid in Frankrijk. Noodgedwongen is hij Frankrijk ontvlucht en in het begin kan hij maar niet aarden in Schotland. Het weer, de mentaliteit, het maakt voor hem het werken nog moeilijker. 
En dan krijgt hij meteen een grote zaak waarbij vrouwen ontvoerd worden en later dood en bijna onherkenbaar teruggevonden worden. Zijn collega Ava worstelt met een even grote zaak: baby’s die achtergelaten worden in een park.

Er zijn heel veel leuke en originele dingen die dit boek een uitstekende thriller maken. Zo werkt Callanach niet enkel aan zijn eigen zaak, maar volgt hij ook die van Ava. Op die manier lees je over twee uiterst interessante politiezaken, wat het ontzettend boeiend maakt en afwisselend.

Meerdere plotlijnen dus.

Callanach is op zich al een intrigerende man, maar de interacties tussen hem en Ava zijn vooral erg leuk. Alle personages zijn geweldig, ook de vriendin van Ava, de patholoog en de andere politieagenten.

Er zijn afwisselend hoofdstukken die over het onderzoek gaan en hoofdstukken over de moordenaar. Je weet dus al gauw wie de dader is, maar dat neemt niks van de spanning weg. Het maakt het juist huiveringwekkender. Het gaat dieper in op het onderzoek en het psychologische profiel van de moordenaar.

Ik kon het vlot geschreven boek moeilijk wegleggen en hoop dat de vervolgen gauw vertaald en uitgegeven worden!ISBN: 9789026346996

Uitgeverij: Ambo|Anthos

409 pagina’s

Prijs: 16,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten