Een
opwindend nieuw boek van dé barbecue-goeroe uit Amerika. Steven Raichlen
combineert in zijn nieuwste boek Vuur de beste technieken met eeuwenoude
tradities in 100 recepten vol krachtige smaken waarmee je je barbecuegerechten
een turboboost geeft. Til je barbecuegerechten naar een hoger niveau met
perfect gemarineerde en gegrilde tomahawksteaks, drooggepekelde filet mignons,
geschroeide porterhouse-steaks en de beste bereiding van T-bones.
Leer hoe je
in bier gepekelde bloemkool aan een draaispit roostert. Bereid een kalfskotelet
in rozemarijnkorst met een gasbrander. Gril mosselen in gloeiend hooi, maak
gepeperde kip op een zoutsteen en bereid zalmsteaks met een kruidenkorst op een
schep. Van ontbijtjes tot cocktails en van groenten tot nagerechten – dit boek
bewijst dat vuur, en begrijpen hoe je het beheerst, alles lekkerder maakt.
In het
voorwoord legt Raichlen uit waarom dit zoveelste BBQ boek. Je zou verwachten
dat hij alles daaromtrent al wel gezegd zou hebben, in een van zijn eerder
verschenen 30 boeken, maar niets is minder waar. Raichlen zegt dat grillen, net
als alles in onze keuken en cultuur, zich blijft ontwikkelen. En ja, hij heeft
gelijk als hij beweert dat er nog nooit zoveel mensen zoveel verschillende producten
op de meest geavanceerde barbecues en kooktoestellen hebben gegrild. Of dat nog
nooit zoveel mensen zoveel verschillende grill- en rooktechnieken hebben
gebruikt, zowel vrouwen, mannen als kinderen.
‘Vuur’ is nieuw
op veel vlakken, het brengt helderheid in nieuwe barbecues en accessoires,
revolutionaire nieuwe technieken (zoals grillen op zoutsteen) en uiteraard
nieuwe gerechten en variaties op de populaire klassiekers.
In het
hoofdstuk ‘In zeven stappen naar het grilwalhalla’ geeft Raichlen op heldere
wijze tips over de beste barbecuetoestellen, welke brandstof wanneer het beste
is, het gereedschap dat je nodig zult hebben, tools om de smaak te versterken,
de verschillende grillmethodes, hoe de BBQ aan te steken en ten slotte hoe
alles in de praktijk te brengen.
Het BBQ boek
is overzichtelijk opgebouwd met hoofdstukken over ontbijt, voorgerechten,
broden en pizza’s, salades, rundvlees, varkensvlees, gehakt, gevogelte,
zeevruchten, groenten en tofu, nagerechten en drankjes.
Mijn man is
helemaal weg van dit boek en heeft er ontzettend veel uit geleerd om het BBQ
gebeuren nog smaak- en succesvoller te maken. Zelfs ik, als vegetariër, was
opgetogen over de gerechten in het ‘groenten en tofu’ gedeelte. De gerookroosterde
wortels gaven een heel nieuwe dimensie aan de smaak van wortels en de gegrilde
maiskolven met kokos waren hemels.
‘Vuur’ is
werkelijk een must-have voor de BBQ genieters.
Steven Raichlen
ISBN: 9789045218632
Uitgeverij: Karakter
Uitgevers
Pagina’s:
336
Hardcover
Prijs: 24,99
€
Geen opmerkingen:
Een reactie posten