Authentieke
Italiaanse veganistische gerechten waar je je vingers bij aflikt, van een van
de beste vegetarische restaurants in Italië.
Op een
heuvel in een olijfboomgaard in het Italiaanse Umbrië, staat Azienda
Agrituristica Montali: het beste vegetarische hotel en restaurant ter wereld.
Hier serveren Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simões authentieke
Italiaanse vegetarische gerechten waar je je vingers bij aflikt.
Musacchio en
Simões, bekend van hun boeken Vegeterranean (meer dan 70.000 exx. verkocht!) en
De easy vegeterranean, hebben in Vegano cucino italiano hun beste veganistische
recepten op een rij gezet. Een absolute must-have voor de liefhebbers van de
(plantaardige) Italiaanse keuken!
"Dit
boek werd als enige unaniem gekozen door de commissie door de
actualiteitswaarde (gezond en bewust koken) en de overtuigingskracht' –
Jurycommentaar Het Lintje van de Boekverkoper (Vegeterranean won deze prijs in
2009)
Een
fantastisch kookboek, zowel qua indeling als recepten.
In de
inleiding verklaren ze dat hun vorige kookboek een gigantisch succes was, maar dat
sommige gerechten moeilijk en tijdrovend waren. Vandaar dit nieuwe kookboek dat
veganistische gerechten bevat die veel eenvoudiger te bereiden zijn. En dat is
ook zo.
Het is niet
een typisch Italiaans kookboek, wat ik aanvankelijk dacht, maar veel meer. De
gerechten komen uit de hele wereld, maar hebben telkens een Italiaanse twist,
en dat maakt ze zo bijzonder. Als veganist heb ik al heel wat kookboeken in die
strekking, maar deze springt er toch weer uit met smaakcombinaties die totaal nieuw
zijn.
Bovendien
staat heel handig bij elk gerecht of het een ‘moeilijk’ of ‘makkelijk’ gerecht is
(de meeste zijn makkelijk), voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is, de
tijd die je nodig hebt om het te bereiden en de glutenvrije opties (leuk
detail!). En er wordt ook telkens een bepaalde wijn aanbevolen die prima bij het
gerecht past. Zo hoef je je nergens meer druk om te maken om de perfecte
dinerparty te houden.
Prachtige, sfeervolle
foto’s die je het water in de mond brengen.
Ik kan niet
zeggen dat ik een favoriet gerecht heb; er waren er zoveel! Bij de hapjes vond
ik de ‘Tris di Scones’ schattig om bij een aperitiefje te serveren (drie
manieren om scones te vullen), de ‘Ribollita’, een voorgerecht met o.a. cannellinibonen
en prei is overheerlijk, de ‘Patate al Cocco’, een gerecht uit Sri Lanka met
kokosaardappels was verrassend lekker en als dessert een recept uit Apulië: ‘Grano
Dolce’ met pure chocolade en walnoten: die moet je proeven!
Dit kookboek
is een must voor iedere foodie en voor degenen die af en toe eens een exquis
veganistisch gerecht willen proberen.
Smakelijk!
ISBN: 9789045219530
Uitgeverij: Karakter
Uitgevers
Pagina’s:
213
Prijs: 19,99
€
Alberto Musacchio & Malu Simões
Geen opmerkingen:
Een reactie posten