vrijdag 5 april 2019

Review: Het wereldgeschiedenisquizboek – 1000 vragen en antwoorden om je kennis te testen – Meredith MacArdleVanaf de eerste keizerrijken en beschavingen – van de klassieke wereld van het Midden-Oosten en Afrika; het Parthische rijk; de eeuwenoude dynastieën in China; de stichting van Rome en de Romeinse republiek; de Peruaanse culturen; de middeleeuwen; het Byzantijnse rijk; de Maya-cultuur; de kruistochten; de opkomst van het Ottomaanse rijk; de Gouden Eeuw en de renaissance – wordt in dit diepgaande boek de kennis van elke geschiedenisliefhebber getest en vormt het de ultieme uitdaging voor zelfs de best geïnformeerde historicus.

Met vragen die variëren van multiple choice, die waarheid of fictie betreffen, die van kaarten of illustraties zijn voorzien of over citaten gaan: er is uit dit boek altijd wel iets nieuws over de wereld te leren.
Het is een leuk boek met aparte, gekende en minder gekende weetjes, overzichtelijk ingedeeld over verschillende perioden in de geschiedenis. De wetenswaardigheden zijn goed uitgezocht en er staan vragen van allerlei niveaus in. Zelfs al ben je geen geschiedenisfan, dan nog zal je het een leerzaam boek vinden en zal je met plezier af en toe wat vragen proberen te beantwoorden.

Ook leuk om met een groepje te doen, er een spel van te maken. Om beurten een vraag beantwoorden en een puntensysteem instellen.

Rijkelijk voorzien van kaarten, foto’s en illustraties, wat het nog aangenamer maakt om je kennis bij te spijkeren en te testen.

Zelfs leuk om gewoon doorheen te bladeren af en toe.

Leerzaam en vermakelijk boek tegelijk.ISBN: 9789045218120

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 215

Prijs: 21,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten