woensdag 6 maart 2019

Review: Volwassen worden is optioneel – Marloes De VriesWat als je leeftijdstechnisch gezien wel volwassen bent, maar je totaal niet zo voelt? Wat als iedereen om je heen baby's krijgt, terwijl bij jou zelfs vetplanten doodgaan? En is het erg als jouw toekomstplannen zich beperken tot je plannen voor het avondeten, in plaats van je carrière?

Marloes de Vries is een Nederlandse illustrator en kan als geen ander de #struggles van het leven in een stripje vatten. In Volwassen worden is optioneel tackelt ze allerlei vreselijk herkenbare situaties. Leuk voor iedereen die zelf volwassen dreigt te worden, of er met genoegen aan terugdenkt.
Wat heb ik genoten van dit boekje waar maar een minpuntje aan vasthangt: het had dikker mogen zijn, want ik kreeg er geen genoeg van!

Marloes is ongelooflijk grappig en de meeste situaties zullen voor veel vrouwen herkenbaar zijn. De auteur is gevoelig en scherp in de observaties van zichzelf. Ze is eerlijk en durft met zichzelf de draak steken, en vaak levert dat niet alleen lachwekkende maar ook ontroerende situaties op.

Ik vind dat ze ook prachtige illustraties maakt: kleurrijk, heel erg sprekend, en de uitdrukkingen van de personages alleen al zijn vaak hilarisch. 


De uitvoering van het boekje is ook helemaal op en top; alleen dat al maakt je vrolijk.

Als je een rotdag hebt of een slechte bui, lees dan dit boekje en ik garandeer je dat je alles meer in het juiste perspectief zult zien en met een glimlach het boekje zult neerleggen.

Een hartverwarmend, grappig boekje om volop van te genieten, heel vaak op te pakken, en aan al je lieve vrienden en vriendinnen te willen doorgeven.
En Marloes, je hebt he-le-maal gelijk: het is heerlijk om het kind in je te blijven omarmen, zelfs al ben je 'volwassen'. 

Lezen! Lezen! Lezen! (O, en een supertip om cadeau te geven!)ISBN: 9789463491136

Uitgeverij: Blossom Books

Pagina’s: 112

Semi-hardcover

Prijs: 15


Geen opmerkingen:

Een reactie posten