vrijdag 29 maart 2019

Review: Julius Zebra - 4 Gedonder met de Grieken – Gary NorthfieldGedonder met de Grieken van auteur-illustrator Gary Northfield is het vierde deel over de grappige zebragladiator Julius Zebra. Na de Romeinen, Britten en faraos zijn nu de Oude Grieken aan de beurt. Julius Zebra en zijn vrienden zijn in Griekenland beland. Daar helpen ze halfgod Heracles zijn Gouden Appel terug te vinden. Vol goede moed storten Julius en zijn makkers zich in een nieuw avontuur waarin ze het niet alleen opnemen tegen de gevaarlijke Minotaurus in het Labyrint, maar ook een honderdkoppige draak om de tuin weten te leiden. Na een rampzalig bezoek aan koning Midas belanden ze in de onderwereld. Intussen kijken de goden vanaf de Olympus waakzaam toe. Wat vinden zij eigenlijk van Julius maffe capriolen? Gary Northfield brak internationaal door met zijn serie over Julius Zebra. Eerder verschenen in deze serie Rollebollen met de Romeinen, Bonje met de Britten en Ellende met de Egyptenaren. Inmiddels zijn er bijna 400.000 Julius Zebra-boeken in Nederland en Vlaanderen over de toonbank gegaan.
Review door Sofie
Nog steeds superleuke boeken om te lezen. Ook in dit deel gaan de knotsgekke vrienden weer op avontuur. Je blijft denken: waar haalt de schrijver toch zijn ideeën? En het is nu wel duidelijk dat de reeks nog lang niet voorbij is. 


Opnieuw vlot, fantasievol en bijzonder grappig geschreven. De simpel vormgegeven, maar toffe, illustraties zijn voldoende als afwisseling en zeggen vaak meer dan het verhaal zelf.

De boeken kunnen afzonderlijk gelezen worden, omdat de schrijver steeds start met een korte uitleg en beschrijving van de personages.


Eén minpuntje: het is jammer dat de boeken niet meegroeien met de eerste lezers.

Een leuk einde, maar het mocht iets langer uitgewerkt worden.

De Julius Zebra verhalen blijven smaken naar meer en zijn zowel voor jong als oud geschikt.

Aanraders!


Gary Northfield


ISBN: 9789024584093

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 320

Hardcover

Prijs: 15,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten