zaterdag 2 maart 2019

Review: Bezwering – Boek 1 (Ars Goetia-trilogie) – Nadia De VriendtJaren geleden zijn de ouders en zus van Cassandra ontvoerd door de demonenkoning. Waarom weet ze niet. Maar ze heeft er alles voor over om hen uit zijn klauwen te bevrijden. Elke nacht roept ze een willekeurige demon op in de hoop te weten te komen hoe ze haar familie kan redden. Tot dusver zonder succes.

Wanneer haar nachtelijke bezigheden de aandacht trekken van het vampierentribunaal en haar verboden wordt zich nog in te laten met demonen, zet ze alles op alles en roept de hulp in van de plaatselijke demonenmeester.

Maar zijn zijn beweegredenen om haar te helpen wel zo onschuldig?
Cassandra is een mens, maar opgegroeid in een vampiergemeenschap, nadat haar ouders en zus door een demon ontvoerd werden. Vampiers leven open onder de mensen, al is niet iedereen daar even blij mee. Ook het bestaan van demonen is gekend, maar daar staan zowel vampiers als mensen huiverig tegenover.

Cassandra is bereid om heel ver te gaan, roept toch diverse demonen op, om haar ouders en zus te redden. Ze begint zelfs een relatie met de demonenmeester, Ruben. Hij wil haar wel opleiden en al snel bloeit er een romance tussen hen. Maar Ruben is niet altijd even charmant en aardig, en dat krijgt Cassandra al gauw door. Doordat ze niet wil ophouden met demonen op te roepen, is de relatie tussen haar pleegfamilie bekoeld en kan ze van hen geen steun meer verwachten. Cassandra staat er alleen voor en bevindt zich al gauw in een gevaarlijke situatie.De Vriendt heeft een vermakelijke, boeiende urban fantasy geschreven dat bij de genre-fans zowel door volwassenen als jongeren gesmaakt zal worden.

Het personage Cassandra zal vele lezers aanspreken. Ze is pittig, koppig, bewust van haar eigen tekortkomingen; een eenvoudige meid met bijzondere vrienden. Ik vond haar echter wel soms te suffig en goedgelovig, maar dat is mijn persoonlijke smaak. De andere personages komen ook voldoende uit de verf, al had ik gehoopt op een grappig individu dat wat humor in het verhaal zou brengen.

Is het een origineel verhaal in het genre? Best wel, De Vriendt geeft een geheel eigen draai aan demonen en de wereld van magie.

De auteur schrijft vlot en pakkend, met een goede afwisseling in momenten van actie en rust.

Er zitten wel wat discrepanties in het verhaal, er mocht wat meer in geknipt worden en er mocht iets meer show dan tell gebruikt zijn. Maar als debuut is dit boek zeker noemenswaardig en is de schrijfster veelbelovend.

Een verhaal vol actie en mysterie, een verhaal over liefde, romantiek, vriendschap en de bovennatuurlijke wereld. Voldoende ingrediënten om je als lezer een voldaan gevoel te bezorgen.

Ik ben alleszins geïntrigeerd genoeg om de volgende delen te willen lezen en kan dit boek zeker aanraden. Het zal je enkele fantasievolle, plezierige leesuurtjes bezorgen!

Nadia De Vriendt


ISBN: 9789462420939

Uitgeverij: Kramat

Pagina’s: 271

Prijs: 19,95
Geen opmerkingen:

Een reactie posten