maandag 17 december 2018

Review: Leugens – T.M. Logan


Kun je je partner werkelijk vertrouwen?


Joe Lynch is gelukkig getrouwd met Mel en ze hebben een zoon van vier, William. Op een middag rijden Joe en William samen in een auto, en zien Mel rijden. In een seconde besluit Joe de auto te volgen om haar te verrassen.

Even later ziet Joe dat Mel een enorme ruzie heeft met een vriend van hen, en dat is de eerste aanwijzing dat Mel een geheim heeft. Joe kan alleen nog niet bevatten hoe groot dat geheim is.
Van zodra Joe zijn vrouw Mel ziet praten met een vriend van hen, waarbij ze nogal een verhitte discussie lijken te voeren, staat Joe’s wereld op zijn kop. Aanvankelijk is de verklaring die Mel hem geeft plausibel en gaat hij er in mee. Maar dan komen nog meer geheimen aan het licht, nog veel meer leugens. Ze stapelen zich op. Joe werkt zich ook per ongeluk danig in de nesten wanneer hij die vriend Ben een dreun geeft en deze daarna vermist wordt. Is Ben vermoord zoals de politie beweert? Maar hoe kan het dan dat Ben Joe blijft treiteren en bedreigen?

Joe komt in een ongelooflijke rollercoaster van misverstanden en vallen terecht, hij graaft zich dieper en dieper in een kuil. Niet alleen door wat hij doet, maar vooral doordat iemand hem probeert te laten opdraaien voor een moord.

Het is echt meelijwekkend en frustrerend hoe Joe zich hieruit probeert te redden, hoe hij probeert zijn werk, zijn gezin en zichzelf te redden en daar maar niet in lijkt te slagen omdat zijn tegenstander hem telkens enkele stappen voor is. Je leeft echt met hem mee.

Dat alleen al maakt het verhaal spannend, maar ook doordat je als lezer echt geen clue hebt wat er nu aan de hand is en hoe het zal eindigen.

Een vlotte, boeiende psychologische misdaadthriller met een einde dat, volgens mij, zo goed als niemand zal raden.  


T.M. Logan


ISBN: 9789026342219

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 469

Prijs: 21,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten