dinsdag 31 oktober 2017

Review: Twee vechtende eekhoorntjes - Rachel Bright & Jim Field

Twee vechtende eekhoorntjes is een grappig prentenboek met een wijze les: waarom ruziemaken als je ook samen kunt delen?
Delen kun je leren. De eekhoorntjes Eduard en Reinier zijn druk bezig hun wintervoorraad aan te leggen en hebben allebei hun oog laten vallen op de állerlaatste dennenappel in het bos. In het spannende gevecht dat volgt gaan de eekhoorntjes zelfs zo ver dat ze hun eigen leven in gevaar brengen om de dennenappel te bemachtigen. Dat kan nooit goed gaan...


Recensie door Simon en zijn mama
Het eerste boek 'De leeuw in de muis' is een van Simons lievelingsboeken. Dit verhaal ging nagenoeg over hetzelfde, over de sterke kanten en positieve eigenschappen van iemand vinden, en dat was wel een beetje jammer. De volgende in deze reeks zou een andere invalshoek mogen hebben. Verder beviel het boek echter supergoed!
De twee eekhoorns vechten om één dennenappel wat hun capriolen reuze leuk maakt. Er volgen dan ook veel hilarische momenten en prachtige tekeningen. Af en toe zijn de afbeeldingen zelfs in stripvorm.

Simon vertelde mij, aan de hand van de tekeningen, het verhaal, en dat ging heel goed.
Omdat het boek soms gedraaid moet worden om verder te kunnen lezen, wordt de aandacht van de peuter er goed bijgehouden.
Het moment dat de vechtende eekhoorntjes dikke vrienden worden, was voor Simon de mooiste pagina. Hij besefte dat je door hele domme dingen ruzie kunt maken, dat het de moeite niet waard is en dat je met twee veel meer kunt bereiken dan alleen.
Leerrijk, sfeervolle tekeningen, kortom perfect voor peuters geschikt.

ISBN: 9789025767341
Hardcover
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep

Prijs: 13,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten