donderdag 5 oktober 2017

Review: Als de adelaar jaagt - Simon Scarrow


Na een reeks bloedige veldslagen heeft het Romeinse leger Camulodunum veroverd. De keizer is teruggekeerd naar Rome, dus kunnen centurio Macro en zijn optio Cato even bijkomen, net als de rest van het Tweede Legioen.

Generaal Plautius is de volgende stap in de campagne aan het uitwerken, wanneer hij bericht krijgt dat zijn vrouw en kind in de handen van de duistere Druïdesekte gevallen zijn. Die eisen de terugkeer van enkele sekteleden die de Romeinen in gevangenschap houden. Als niet binnen een maand aan hun eisen is voldaan, zullen ze de familie van Plautius levend verbranden.
Zal het Macro en Cato lukken om op tijd te ontdekken waar de Druïden de gijzelaars gevangen houden? En kunnen ze een manier vinden om hen te redden voordat het te laat is?

Sinds keizer Claudius glorieus Camulodonum veroverd heeft en geheel Brittania veroverd verklaard heeft, is het aan generaal Plautius en Vespasianus om de laatste verzetshaarden en opstandige stammen te onderwerpen. Voordat aan deze volgende stap begonnen kan worden, gebeurt er iets waardoor het tweede legioen eerder hun winterbivak uit moet en de vijand uit hun heuvelforten moet roken. De vrouw en kinderen van generaal Plautius zijn namelijk gevangen genomen door een sekte van de druïden. Om het leven van hen te redden, worden Macro en Cato als vrijwilligers gevraagd samen met twee bevriende Brittaniërs.
Scarrow schrijft degelijk, plezierig en licht. De boeken zijn zo ontspannend dat je de serie niet eens in volgorde hoeft te lezen. Terwijl andere dergelijke genreseries meer gaan over de politiek en hogere leiding, zo geeft Scarrow duidelijk weer dat zijn passie ligt bij de werking, strategie en het dagelijkse leven van de legioenen, zonder daarbij het grote plaatje van de wereldpolitiek te vergeten. Het is altijd leuk om boeken te lezen van schrijvers die het niet als hun werk beschouwen maar het duidelijk met passie en plezier doen of omdat het onderwerp hen fascineert, zo ook bij Scarrow.
Het is geen verhaal vol eindeloze slachtpartijen en glorieuze overwinningen; Scarrow probeert ook een manier te vinden om het denken van de mensen in die tijd accuraat weer te geven.
Het boek en de reeks zijn absolute aanraders!
Review door Tony
Simon Scarrow

ISBN: 9789021400488
Pagina's: 399
Uitgeverij: Q
Prijs: 19,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten