maandag 14 maart 2016

Review: Gewetenloos - Patricia Cornwell + VLOGIn #23, Gewetenloos, krijgt Scarpetta compromitterende filmpjes over haar nicht Lucy, de computerspecialiste. Scarpetta gaat op onderzoek uit, en stuit op vreselijke feiten en verdachtmakingen. Lucy riskeert levenslange gevangenisstraf, maar ook voor Kay zelf ziet het er slecht uit...


Kay Scarpetta moet de dood van de dochter van een beroemd actrice onderzoeken. Intussen ontvangt ze ook een vreemd filmpje op haar telefoon dat haar aandacht afleidt. Het heeft namelijk te maken met haar nicht Lucy en het lijkt dat de beelden afkomstig zijn van Carrie Gretchen, een psychopaat die samen met Lucy op de FBI academie zat en waar ze ook een relatie mee had. Carrie wil Kay iets duidelijk maken en doet dat door nog meer filmpjes, met onder andere ruzies tussen Lucy en Carrie er op, toe te sturen.
Ik heb al eerder boeken met Kay Scarpetta in de hoofdrol gelezen en tot nu toe vond ik ze allemaal spannend en meeslepend. Tot nu toe. Dit verhaal kon me nergens boeien, noch in het begin noch op het einde. De helft van de tijd dacht ik: 'Ah, kom, daar heb je het al uitvoerig over gehad' of 'bladvulling, bladvulling'. Ik kon mijn aandacht er gewoon niet bij houden en had het idee dat het de auteur serieus aan inspiratie ontbrak.
Het verhaal draait eindeloos in rondjes, wordt als een elastiek gerekt tot het bijna knapt.
Het lijkt wel of alle personages elkaar tegenwerken, alsof ze expres informatie voor elkaar achterhouden zodat de dader niet gesnapt kan worden. Onrealistisch.
Het leek meer over een bureaucratisch, wat wel en niet wettelijk is, gevecht te gaan dan over het oplossen van moorden. Bovendien is dit deel ook moeilijker zelfstandig te lezen, maar dat is nog het minste probleem.
De grote fans van Cornwell zullen het waarschijnlijk niet met me eens zijn en zullen ook dit verhaal waarderen, maar voor degenen die met haar kennis moeten maken, zou ik zeggen: neem een ander deel, maakt niet uit welke.
Patricia Cornwell

ISBN: 9789024567003
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 405

Prijs: 19,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten