dinsdag 9 mei 2023

Review: Hoogheid - De troebele jaren van Amalia - Matthias Rozemond



Het vervolg op de succesvolle roman Amalia van Matthias Rozemond.

Hoogheid van Matthias Rozemond is het vervolg op de succesvolle roman Amalia. Den Haag, 1629. Amalia heeft zich opgewerkt tot echtgenote van de stadhouder en is nu de machtigste vrouw van het land. Maar wie de macht eenmaal bezit, moet meer dan ooit over de schouder kijken. De Oranjes liggen van links en rechts onder vuur en de Spanjaarden zijn nog niet verslagen. Amalia moet list en charme aanwenden om de tegenstrevers van haar man uit te schakelen. Intussen blijft de vraag hoe ze de Franse koning ooit zover krijgt haar man te verheffen tot Hoogheid, zodat die zijn positie eens en voor altijd bestendigd ziet. Niettemin komt de meest onberekenbare factor in dit spel van binnenuit: haar eigen hartstocht… Hoogheid is gebaseerd op historische feiten en brengt de Nederlandse geschiedenis doeltreffend tot leven.
Review door Tony

Met het groeien van de diverse genres in boeken is het fijn om te zien dat historische thrillers en romans er ook hun plaats in vinden.
Nu is er ook een historische thriller die de Nederlandse geschiedenis en de stichting van het koninkrijk van Oranje en van de stad Den Haag onder de loep heeft genomen.

Deel 1 heb ik nog niet gelezen, maar ik hoop dat ik die kans nog krijg, aangezien na het lezen van deel 2 ik de smaak te pakken heb.

Een amusant en sfeervol verhaal over de politiek van de 17de eeuw en het stond stand komen van de macht van het huis van Oranje.
De worstelingen met Spanjaarden en de connecties met de Frans koninklijke familie worden hier uitgelicht, in combinatie met de gevoelens van Amalia zelf. 

Het lijkt me moeilijk om als auteur in de huid van een vrouw van zoveel eeuwen terug te kruipen, maar dat heeft de auteur heel erg goed gedaan.
Aanrader!

Nederlands 
Hardcover 
9789024598496 
11 oktober 2022 
416 pagina's
Luitingh-Sijthoff
23,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten