dinsdag 6 juli 2021

Review: De Magische Wereld van Charlie – Audrey Alwett

 


Het Franse antwoord op Harry Potter en Nevermoor: De magische wereld van Charlie

Laat je betoveren door De magische wereld van Charlie, een nieuwe serie van Audrey Alwett. In Leerling-toveraar, het eerste deel van de serie, neemt de auteur je mee naar een magisch universum vol humor, spreuken en bijzondere avonturen.

Charlie Vernier is een doodgewone tiener. Tenminste, als je niet meerekent dat zijn school in een oude lucifersfabriek is gehuisvest, zijn moeder er de directeur is en zijn knorrige kat meer in de smiezen heeft dan de meesten van Charlies leeftijdsgenoten. Op een dag ontdekt Charlie dat zijn grootmoeder, die vijf jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen, een briljante tovenares was. En hij zou zelf weleens iets te maken kunnen hebben met haar verdwijning. Om zijn oma te vinden, zit er niets anders voor hem op dan tovenaarsleerling te worden. Maar in de tovenaarswereld staat er een oorlog op uitbreken. Verschillende partijen zijn uit op de zeldzaamste stof die er bestaat: magie. Lukt het Charlie om zijn oma te redden voor de oorlog uitbreekt?

Een heerlijke nieuwe reeks die inderdaad, zoals velen al aangeven, de lege plek die Harry Potter achterliet invult. Misschien zelfs iets beter. Niet in de zin van het creatieve en originele, maar wel doordat er veel humor in zit. Ik heb vaak moeten lachen om wat ik las.

Maar hoewel je overeenkomsten ziet met de Harry Potter stijl en het genre, zijn er toch veel kenmerken die zich onderscheiden. Alwett heeft werkelijk superunieke elementen in het verhaal gestopt. Ik vroeg me vaak af waar ze het toch vandaan haalde.

Charlie is een heerlijk personage; met zijn charmante glimlachjes. Maar ook de anderen zijn leuk. Vooral June vond ik grappig; echt een tegendraads, anarchistisch meisje dat toch de hart op de goeie plek heeft.

Ik kan niet wachten om de vervolgdelen te lezen.

Dus Alwitt, kom maar op ermee!

Aanrader voor jong en oud!

 

4,5 op 5 sterren.

 

ISBN: 9789024593866

 

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover

Pagina’s: 348

 

Prijs: 24,99€

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten