woensdag 14 juli 2021

Review: Nachtmerrie (De Detta Dossiers) – Winchester McFly

 


Nachtmerrie is het eerste deel in een nieuwe, gruwelijk spannende serie over occulte moordzaken in Nederland, geschreven door het schrijverscollectief Winchester McFly. In Nachtmerrie worden een au pair, een kleine jongen en een zakenman in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord... Om deze mysterieuze moordzaak te kunnen ontrafelen en de moordenaar te kunnen ontmaskeren, zullen rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Tess de Winter hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven. Een bloedstollende, filmisch geschreven thrillerserie van het Nederlandse schrijverscollectief Winchester McFly, dat o.a. de tv-series Smeris, Van God Los en de allereerste Nederlandse Netflix Original-serie Ares schreef. De Detta dossiers geven een inventieve draai aan het bovennatuurlijke genre en zal de horrorliefhebbers onder de Netflix-generatie zeker aanspreken.

 

Ik had eerst het tweede deel gelezen en gerecenseerd. Meteen daarna wilde ik meer, dus gelukkig kon ik nog het eerste deel lezen en het derde boek kan voor mij niet snel genoeg komen.

Ik vind het duo Tessel en David Detta zo leuk! Tessel, cynisch en met het hart op de goeie plek. David, met zijn gekke trekjes, die altijd door iedereen sympathiek wordt gevonden.

Verwacht geen literaire of psychologische thriller, maar een verhaal dat in no time wegleest, met af en toe humor en vooral veel mysterieuze gebeurtenissen. Het zijn relatief dunne boekjes, dus de actie en spanning volgen elkaar snel op. Toch krijg je een perfect beeld van de personages en de omgeving.

Ik vind De Detta Dossiers tot nu toe erg geslaagd.

4 op 5 sterren.

 

ISBN: 9789024592876

 

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 191

 

Prijs: 9,99€

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten