woensdag 21 april 2021

Review: De zeven zwaarden (deel één) – Anthony Ryan

 


In dit eerste deel van Anthony Ryans novellenreeks De Zeven Zwaarden lopen demonen en goden op aarde, en vormt een levensgevaarlijke pelgrimstocht de enige hoop op verlossing.

Een Pelgrimstocht van Zwaarden is het eerste deel van een nieuw, duister en spannend fantasy-avontuur van Anthony Ryan. Bekend van In de Schaduw van de Raaf, Draconis Memoria en In de Schaduw van de Wolf. Het is tweehonderd jaar geleden dat de god Vergiffenis krankzinnig werd en het koninkrijk van Alnachim verwoestte. Het Vervloekte Land, zoals het nu heet, is niet meer dan een woestenij gevuld met naamloze monsters. Maar al decennialang maken wanhopige zielen pelgrimstochten naar het centrum van deze woestenij, in de hoop dat de Krankzinnige God hun gebeden aanhoort. Weinigen keren echter terug... Bewapend met een bezeten zwaard trekt de krijger Pelgrim er samen met zes anderen op uit om de laatste tocht naar het hart van het Vervloekte Land te maken. Een jonge priester, een beestenbezweerder, een onbetrouwbare geleerde, een uitgebluste acteur en twee verbannen geliefden vergezellen Pelgrim op een tocht vol waanzin, kwaadaardige geesten, onnatuurlijke monsters en verraad. Allemaal opdat de Krankzinnige God zijn gebeden kan verhoren en hem, als hij geluk heeft, zal verlossen. Maar kunnen zulke zonden worden vergeven?

Het is mijn eerste heroïsche fantasy die ik lees, ook wel eens queeste fantasy genoemd. Ik dacht dat ik er niet van zou houden, maar wilde het een kans geven, en het smaakt naar meer.

Het is een dun boekje maar vol met actie, fantastische gebeurtenissen en goed neergezette personages. Ryan schrijft met veel vaart en er zijn continu verrassingen waardoor het boekje zo uit is, niet alleen omdat het dun is, maar vooral omdat ik door wilde blijven lezen.

Ik vind het hoofdpersonage, Pelgrim, leuk. Ondanks zijn bloederige verleden en de fouten die hij gemaakt heeft, komt hij sympathiek over. Een sterke held van weinig woorden, maar veel daden.

Ryan heeft een eindeloze fantasy wat betreft de avonturen en gevaren die de personages beleven en tegenkomen.

En het einde is zonder meer verrassend.

Een leuk begin van een reeks die ik graag blijf volgen.

Vier op vijf sterren.

 

ISBN: 9789024593699

 

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover

Pagina’s: 126

 

Prijs: 16,99€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten