Waarom geen
romige curry of een tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan als
ontbijt? Niki Webster geeft in Rebels lekker! meer dan 100 verrassende,
voedzame recepten voor vegans die klaar zijn met de zoveelste vegaburger. Met
haar blog Rebel Recipes (250K volgers op Instagram) wil ze laten zien dat vegan
eten helemaal niet saai is. Op de vele reizen die ze maakte deed ze inspiratie
op voor rebelse recepten met creatieve combinaties voor elk moment van de dag.
Roer bijvoorbeeld eens wat tahin en cacao door je overnight oats met bramen en
geef die pizzabodem een Indiase twist met masala en muntyoghurt. En hadden we
de lemoncurd-tijmtaart al genoemd? Rebels lekker!
Een onwijs
gaaf kookboek met verrassende vegan recepten.
De
onderverdeling is als volgt (en alleen al door deze te lezen, kreeg ik al trek):
Wereldse ontbijten, Rebelse hoofdgerechten, Bijgerechten, soepen en salades,
Tegendraads met graan, Is dit echt vegan? Desserts en Basic. Allereerst een
inleiding hoe het allemaal begon en welke basisproducten je allemaal nodig
hebt. Tot slot een register.
De meeste
gerechten hebben inderdaad een rebels kantje waardoor ze smaakbommetjes in je
mond zijn. Neem nou het gerecht ‘Met miso en ahornsiroop geglaceerde aubergine
met sticky kokosrijst’. Groenten worden omgetoverd in een zoete lekkernij! Wie vindt
dat nu niet lekker?
De ‘spinaziepannekoekjes
met caponata en pesto’ zijn verslavend! Dit is nou een gerecht dat ik iedere
week wel zou kunnen smaken.
Maar waar
mijn veganhartje helemaal naar uitgaat zijn de ‘repen met chocolade, pindakaas
en kikkererwten uit de koelkast’. Wedden dat niemand proeft dat ze vegan zijn?
Wedden dat je voortaan enkel nog deze chocolade-verwennerij wilt?
De recepten
worden duidelijk uitgelegd met overzichtelijke ingrediëntenlijsten en voor
hoeveel personen het bedoeld is. Het enige dat ik miste waren de kooktijden; ik
weet graag vooraf hoeveel tijd een recept ongeveer in beslag neemt.
Uiteraard
voorzien met prachtige afbeeldingen van de gerechten.
Een rechttoe
rechtaan kookboek met bijzondere vegan gerechten die zelfs de grootste
vleeseter niet onberoerd zal laten.
ISBN: 9789023016410
Uitgeverij: Becht
Hardcover
Prijs: 25,99€
Geen opmerkingen:
Een reactie posten