woensdag 15 april 2020

Review: De patiënt – Sebastian FitzekHij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen. De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast. Drie maanden na de verdwijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest...
Weer zo’n geweldige thriller van Fitzek, die ik toch wel tot de origineelste thrillerschrijvers van deze tijd reken.

Zijn verhalen zijn net dat ietsje anders, net dat ietsje unieker en vreemder.

Till, de vader van de verdwenen Max, verwaarloost zichzelf sinds de verdwijning van zijn zoontje. Hij is meer dood dan levend. Hoewel de seriemoordenaar die Max ontvoerd heeft alle andere ontvoeringen heeft opgebiecht, weigert hij toe te geven dat hij Max ook heeft vermoord. Die onzekerheid maakt Till gek. Als laatste wanhoopsdaad laat hij zich opsluiten in de psychiatrische kliniek waar ook de moordenaar behandeld wordt. Hij zal koste wat kost de waarheid achterhalen.

Af en toe bij sommige stukken dacht ik: maar dat klopt toch niet? Wat gebeurt hier nou? Dat is wel erg vreemd en onlogisch.

Houd echter vol, want alles wordt verklaard en dan klopt het als een bus. De auteur houdt het spannend tot de laatste pagina. Ik had in de verste verte niet door hoe het zat. Het verhaal roept veel vraagstukken op en neemt de ene na de andere verrassende wending, waardoor je geboeid verder blijft lezen.

Fitzek weet als geen ander de donkere kanten van de menselijke geest te analyseren en neer te pennen.

En sla in dit boek zeker de dankbetuiging niet over. Fitzek heeft dit geniaal en uiterst origineel aangepakt!

Een uitstekende, intelligente en diepgaande thriller.ISBN: 9789044356397Uitgeverij: The house of Books

Pagina’s: 350

Prijs: 21,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten