dinsdag 17 september 2019

Review: De escape room – Megan GoldinIn de lucratieve wereld van Wall Street zijn Vincent, Jules, Sylvie en Sam ultieme carrièrejagers. Hun leven staat in het teken van meedogenloze ambitie, miljardendeals en buitensporige luxe. Wanneer de vier vast komen te zitten in een escaperoomlift gaat het verschrikkelijk mis. Ze worden gedwongen hun onderlinge wedijver opzij te zetten en gezamenlijk opdrachten uit te voeren om vrij te komen. Naarmate deze onheilspellender worden en er duistere geheimen bloot komen te liggen, wordt de stemming grimmiger. Als ze willen overleven, moeten ze een laatste raadsel oplossen: wie van hen is een moordenaar?
Wat een uitstekende thriller! En met onverwachte wendingen waar ik uitermate van genoten heb. Er zijn twee verhaallijnen. De eerste gaat over de vier investeringsbankiers die vast komen te zitten in een lift. Ze zijn erheen gelokt om een escape room spel te spelen. Na uren in de warmte, zonder voedsel en drinken beginnen ze elkaar al serieus te ergeren en te wantrouwen.

De tweede verhaallijn gaat over Sara Hall. Je volgt haar leven vanaf de sollicitatie bij Stanhope & Sons, een van de grootste investeringsbanken. Hoe ze verandert door daar te werken, dat geld het allerbelangrijkste wordt en iedereen uiteindelijk corrumpeert.

Ik wil eigenlijk niet meer vertellen over de inhoud, want het is natuurlijk veel leuker om verrast te worden. En dat doet dit boek; het zet je meer dan eens op het verkeerde been.

De auteur zorgt voor voldoende background info over de personages, wat het allemaal nog intenser maakt. Ik vond het ook leuk meer te lezen over de wereld op Wall Street, hoe meedogenloos en hard die wereld is, vooral voor vrouwen. Het verbaasde me allemaal niet en toch ook weer wel.

Het einde is subliem. Dit verhaal moet verfilmd worden, daar leent het zich uitstekend voor.

Spannend en origineel!ISBN: 9789026346972

Uitgeverij: Ambo|Anthos

360 pagina’s

Prijs: 21,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten