vrijdag 20 september 2019

Review: De barbaren – Peter Bogucki"De Barbaren' van historicus Peter Bogucki geeft een schitterend overzicht van de voorouders van de hedendaagse Europeanen. De oude beschavingen van Rome en Griekenland stonden niet op zichzelf. Ten noorden van deze mediterrane samenlevingen leefden ongeletterde volkeren, van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral. Ongeletterd betekent niet onbeschaafd. In dit pan-Europese boek vertelt Bogucki aan de hand van archeologische vondsten over de culturen en volkeren van West- en Midden-Europa – ook van Nederland en België – en geeft hij inzicht in ons Europees verleden. Met "De Barbaren' won Peter Bogucki in 2018 de prijs voor het beste populaire geschiedenisboek van de Society for American Archeology.
Review door Tony
Dit boek gaat over oude culturen, over verloren en genegeerde beschavingen.

Het opent een raam naar culturen waar niet vaak over geschreven wordt, over de barbaren en de vondsten die gedaan zijn in Europa. Het is een perfecte opener voor mensen die in geschiedenis geïnteresseerd zijn maar ook eens over andere volkeren van het oude Europa willen lezen. Beschavingen waar normaal gezien niet genoeg aandacht aan besteed wordt.

Het boek is interessant omdat de schrijver het op een leuke, populaire en interessante manier vertelt. Hij is een van die leraren waarvan je geen les wilt missen omdat hij alles zo boeiend weet te brengen. Het is jammer dat er zo weinig vindplaatsen zijn, anders had deze schrijver nog meer mooie verhalen te vertellen.

Aan de hand van de archeologische opgravingen geeft de auteur uitleg alsof je er met een gids bij bent; je ziet de geschiedenis tot leven komen, als in een film. Als een reis die je naar het verleden maakt, met aan je zijde een uitstekende tijdreiziger.

Elke boek over de geschiedenis komt op den duur onvermijdelijk weer bij de Romeinen terecht. Dit is in dit boek niet anders.

Ik vond het een uitermate goed boek, het heeft mijn honger naar meer minder bekende culturen aangewakkerd en ik hoop in de toekomst ook nog meer van deze auteur te kunnen lezen.ISBN: 9789401915717

Uitgeverij: Omniboek

271 pagina’s

Prijs: 25
Geen opmerkingen:

Een reactie posten