donderdag 24 augustus 2017

Review: De bloementuin - Cristina Caboni


Cristina Caboni neemt ons weer mee op een sfeervolle, kleurrijke en emotionele reis
Als Iris Donati in Londen haar evenbeeld tegen het lijf loopt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Deze vrouw, Viola, moet haar verloren tweelingzus zijn.

Twintig jaar lang werden de zussen van elkaar gescheiden. Op zoek naar hun wortels beginnen ze samen aan een zoektocht die hen naar hun geboorteplek leidt: een huis in Toscane met een betoverende tuin vol exotische bloemen. Voor het eerst in hun leven voelen de zussen zich thuis en volledig begrepen.
Maar niet alles is wat het lijkt. De villa verbergt een groot geheim. Kunnen Iris en Viola het mysterie van hun verborgen verleden ontrafelen? En wat gaat er schuil in het hart van de tuin? 


Dit is een verhaal voor liefhebbers van familiegeheimen en vetes, sprookjesachtige omgevingen en emotionele hoogtes en diepten.
Caboni schrijft met een makkelijke, vlotte pen, soms zelfs ietwat te eenvoudig.
Niet alleen door de schrijfstijl, maar ook door de personages en het verhaal zelf, vond ik dit boek meer geschikt voor een jonger publiek, een young adult boek dus.
Veel personages en namen passeren de revue en soms is het verhaal wat aan de ingewikkelde kant, maar het is nog te volgen, en de karakteropbouw van de personages heeft Caboni consequent en invoelend aangepakt.
Als je liefhebber bent van tuinen, bloemen en planten dan is dit verhaal zeker een dat je niet mag overslaan, maar ook voor de romantische lezer die van lichte spanning en veel mysterie houdt is dit boek een must.
Het had allemaal wat sneller mogen gaan voor mijn gevoel, de onthullingen rekten zich soms te lang uit, maar het werd goedgemaakt op het einde. Dan kwam er een twist die toch wel verrassend was.
Geen boek dat er uit springt, maar eentje dat zich afspeelt onder de Toscaanse zon en daarom des te meer lekker wegleest in het zonnetje. Ontspanning volop dus.
Leuke toevoeging: bijna elk hoofdstuk begint met een stukje uitleg over de betekenis en verzorging van een bloem. 
Cristina Caboni

ISBN: 9789401607339
Pagina's: 400
Uitgeverij: Xander

Prijs: 19,99

1 opmerking: