maandag 3 juli 2017

Review: Het pakket - Sebastian Fitzek


De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en ze herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is...


Mijn korte rijtje van favoriete auteurs heeft er een nieuw lid bij: Fitzek! Zijn voorlaatste boek heb ik verslonden, nog net niet letterlijk, en ook bij deze was het van het begin tot het eind weer goed raak.
Wat een schrijver! On-ge-loof-lijk!
Jammer dat het schrijven zo'n langdurig proces is en klonen bij mensen nog niet (of wel?) mogelijk is, want ik zou vaker dan één keer per jaar een boek van hem willen lezen.
Enfin, moet ik het nog opnoemen?
De personages zitten ontzettend goed in elkaar, levendig, gecompliceerd en consistent in gedrag. Fitzek maakt het de lezer makkelijk om mee te leven met Emma die op den duur niet meer weet wat werkelijkheid is en wat niet.
Als je een spannend boek zoekt, maar echt een spannend boek, zo een dat je tenen doet omkrullen, zo een waarbij je iedereen afsnauwt dat ze je in hemelsnaam met rust moeten laten omdat je wil verder lezen, dan zit je met dit boek, met ieder Fitzek boek, aan het enige adres.
Fitzek kent de menselijke psyche door en door en weet je daardoor continu op het verkeerde been te zetten. Om nog maar van de cliffhangers te zwijgen die trouw op het einde van ieder hoofdstuk aanwezig zijn, waardoor het nog moeilijker is om het boek weg te leggen.
Door met de tijd te spelen: het heden waarin Emma haar verhaal vertelt aan haar beste vriend en advocaat Konrad en dan het verleden waarin alles plaatsvond, houdt Fitzek het afwisselend en boeiend.
Ah, lees gewoon het boek, want dit is er een dat je absoluut niet mag missen!
En wedden dat je daarna alle boeken van Fitzek opsnort?
Zijn boeken zouden verplicht het waarschuwingslabel 'verslavingsgevaar' moeten krijgen.
O, puntje voor de uitgeverij: het boek werd in een leuke, bijpassende envelop geleverd (zie foto).

ISBN: 9789044352245
Uitgeverij: The House of Books
Pagina's: 317
Prijs: 19,99 euro

Sebastian Fitzek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten