zaterdag 15 oktober 2016

Cadeautip & review: Elke dag een vraag - luxe editie 'dagboek/agenda'


In 'Elke dag een vraag' beantwoord je vijf jaar lang, elk jaar op dezelfde datum dezelfde vraag. Als je dit doet, heb je na die tijd een ontzettend leuk en persoonlijk naslagwerk. Het concept is simpel: het boek stelt je 365 vragen, één voor elke dag. Op elke pagina staan vijf vakken met elk zes regels om de vraag in te beantwoorden. Je kunt dus zien hoe je in de loop de tijd verandert, wat je allemaal meemaakt en denkt over een langere periode. Een ideaal dagboek voor mensen die geen lange verhalen willen schrijven en richtlijnen willen hebben. Een geweldig boek om cadeau te geven of krijgen.


Dit is weer zo'n pareltje van BBNC uitgevers; een leuk concept dat jarenlang plezier garandeert. Eerder gaven ze al een agenda uit waar bij iedere dag een vraag stond ('Elke dag een vraag - agenda 2016', hier de recensie). De vragen die in dit boekje gesteld worden zijn vaak grappig, soms serieus en diepzinnig en geregeld luchtig en origineel. 
Ook verscheen van BBNC uitgevers een dagboek voor vijf jaar lang waarin je iedere dag met een paar zinnen kunt omschrijven ('Elke dag een zin', hier de recensie).

Deze uitgave is eigenlijk een combinatie van beide. Iedere dag beantwoord je een vraag en dat gedurende vijf jaar. Het bijzondere eraan is dat je al na een jaar een mooi overzicht ziet van hoe je over bepaalde zaken dacht diezelfde dag, maar dan een jaar eerder. Heb je dezelfde mening over een bepaalde vraag vijf jaar lang of beantwoord je die vraag ieder jaar weer anders. 
Eigenlijk een soort innerlijke reis dus, een dagboek dat je gedachten weerspiegelt, niet zozeer je acties, en toont hoe je wel of niet evolueert en verandert. Ik ben alleszins ontzettend benieuwd en vind het weer een supergeslaagd concept van BBNC uitgevers. 
Niet onbelangrijk: de hardcover uitvoering is ook een serieuze verbetering in vergelijking met de eerdere uitgave 'Iedere dag een zin', want het boekje moet toch vijf jaar meegaan.
Cadeautip voor de aankomende feestdagen en een interessant initiatief om het nieuwe jaar mee te beginnen. 
Binnenkanten van kaft

ISBN: 9789045319988
Uitgeverij: BBNC
Hardcover
Pagina's: 440

Prijs: 14,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten