maandag 25 juli 2016

Review: Vrees het duister - Becky Masterman


Ex-FBI-agente Brigid Quinn is beschoten, gestoken en als lokaas gebruikt voor een seriemoordenaar. Ze wist echter altijd op haar instinct en haar FBI-training te vertrouwen. Maar nu, terwijl ze het rustiger aan wil doen, krijgt ze te maken met een verdronken jongen. De familie van het slachtoffer is ervan overtuigd dat zijn dood geen ongeluk was. Razendsnel moet Quinn alle puzzelstukjes in elkaar zetten, omdat ze ook zelf weer wordt bedreigd, en het gevaar is veel dichterbij dan ze denkt... 


Brigid Quinn is een gepensioneerde FBI-agente die wel nog bijverdient als privédetective. Ze woont samen met haar man en twee mopshondjes in Tucson. Haar rustige leventje wordt echter verstoord door twee factoren. Ze neemt haar nichtje in huis en ze neemt een opdracht aan waarbij ze de dood van een tiener moet onderzoeken. Haar nichtje blijkt psychopathische trekjes te vertonen en vergiftigt per ongeluk (?) een van de hondjes. Dan begint Quinn allerlei lichamelijk ongemakken te ondervinden: misselijkheid, zwakte, spiertrekkingen en bovendien hallucineert ze ook nog eens. Het bemoeilijkt het onderzoeken van de verdachte dood van de jongen, maar Quinn zet door.

Ik heb spijt dat ik het eerste boek van deze auteur (nog) niet heb gelezen, want deze was steengoed. Brigid Quinn is een bijzonder hoofdpersonage; echt uniek. Ten eerste omdat het een gepensioneerde FBI agente is en dus ouder dan het gemiddeld hoofdpersonage en ten tweede omdat ze allesbehalve feilloos is en eveneens een donkere kant heeft. Ik vond haar geweldig! Een oudere dame met pit en karakter.
Het verhaal vond ik ook heel goed opgebouwd, met een rustig begin waarin je de tijd krijgt de setting (heel leuk, want het speelt zich af in het broeierige Arizona) en de personages te leren kennen, een midden waarin de spanning en vraagtekens explosief worden en een ontknoping die ik niet had zien aankomen.
Masterman schrijft scherp en vlot, en met gedegen kennis van waar ze over schrijft (is ze zelf misschien een gepensioneerde FBI agente?). Veel situaties en menselijk denken en gedrag waren ook herkenbaar of minstens inleefbaar.
Een fantastische thriller die zeker vier op vijf sterren verdient en door iedereen graag gelezen zal worden.
Vanaf nu wil ik geen enkel avontuur van Brigid Quinn meer missen!

ISBN: 9789024553440
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 333
Prijs: 19,99 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten