vrijdag 30 augustus 2024

Review: De Weyward vrouwen - Emilia Hart



Geef je over aan een verslavend verhaal over drie vrouwen die hun magische krachten ontdekken.

In ‘De Weyward-vrouwen’ van Emilia Hart raken de levens van drie sterke, eigenwijze vrouwen met elkaar verbonden. Kate, 2019. Vluchtend voor een gewelddadige partner laat Kate alles achter en vertrekt naar Weyward Cottage in Cumbria, dat ze geërfd heeft van haar oudtante. In de krochten van het huis schuilt een geheim dat zich sinds de heksenjachten van de 17e eeuw verborgen heeft gehouden. Violet, 1942. Violet verzamelt liever insecten en klimt in bomen dan dat ze zich gedraagt als een nette jongedame. Maar dan verandert een serie schokkende gebeurtenissen haar leven voorgoed. Altha, 1619. Altha staat terecht voor hekserij omdat ze een man uit de buurt zou hebben gedood. Ze staat bekend om haar geheimzinnige band met dieren en de natuur, en dus vormt ze een bedreiging die uitgeroeid moet worden.

woensdag 28 augustus 2024

Review: De hulp ziet alles (De hulp 3) - Freida McFadden



De verslavend spannende en langverwachte nieuwe bestseller van Freida McFadden

"Jullie moeten onze nieuwe buren zijn!" Mevrouw Lowell zwaait enthousiast over het houten hek. Ik pak de hand van mijn dochter vast en glimlach terug: maar zodra mevrouw Lowell mijn man ziet, verschijnt er een vreemde uitdrukking op haar gezicht. Op dat moment doe ik een belofte. Eindelijk hebben we een echt eigen huis. Mijn verleden ligt ver, ver achter ons. En ik zal er alles aan doen om dat zo te houden... Vroeger maakte ik de huizen van anderen schoon. Nu kan ik niet geloven dat dit huis van mij is. De charmante keuken, de rustige doodlopende straat, de enorme tuin waar mijn kinderen kunnen spelen. Mijn man en ik hebben jarenlang gespaard om onze kinderen het leven te geven dat ze verdienen. Ook al ben ik op mijn hoede voor onze nieuwe buurvrouw, mevrouw Lowell, als ze ons uitnodigt voor een etentje, is dit onze kans om vrienden te maken. Haar hulp doet de deur open, gekleed in een wit schort, haar haar in een strakke knot. Ik weet precies hoe het is om in haar schoenen te staan. Maar haar koude blik bezorgt me koude rillingen... De hulp van de Lowells is niet het enige vreemde in onze straat. Ik weet zeker dat ik een schimmige figuur naar ons zie kijken. Mijn man verlaat 's avonds laat het huis. En als ik een vrouw ontmoet die aan de overkant woont, krijg ik kippenvel van haar woorden: wees voorzichtig met je buren. Heb ik een vreselijke fout gemaakt door mijn gezin hierheen te verhuizen? Ik dacht dat ik mijn donkerste geheimen achter me had gelaten. Maar zou deze rustige straat in de buitenwijken de gevaarlijkste plek van allemaal kunnen zijn?

maandag 26 augustus 2024

Review: Het ultieme spel (De miljoenenstrijd 1) - Jennifer Lynn Barnes



Een nieuw avontuur in het Hawthorne-universum!

Welkom bij het Ultieme Spel, een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door miljardair Avery Grambs en de vier beruchte Hawthorne-broers. Het spel is ontworpen om iedereen een eerlijke kans te geven op roem en rijkdom, en dit jaar geven zeven gouden tickets toegang. Er wordt gespeeld om miljoenen, dus de kandidaten zullen alles doen om te winnen.

Sommige spelers doen mee voor die geldprijs, andere voor macht. Weer anderen hebben zo hun eigen redenen. En ieder van hen heeft geheimen. Te midden van alles staat Grayson Hawthorne, die een onmisbare rol speelt in het spel van dit jaar. Maar als de spanning oploopt en de uitdagingen de kandidaten tot het uiterste drijven – fysiek, mentaal en emotioneel – wordt algauw duidelijk dat niet iedereen volgens de regels speelt.

zaterdag 24 augustus 2024

Review: Van vlees en vuur (Flesh and fire 3) - Jennifer L. Armentrout



Sera en Nyktos moeten alles op alles zetten om de koninkrijken te redden in 'Van vlees en vuur', het derde deel van de Flesh and Fire-romantasyserie van Jennifer L. Armentrout.

In 'Van vlees en vuur', het bloedstollend spannende derde deel van de Flesh and Fire-serie van Jennifer L. Armentrout, bundelen Sera en Nyktos opnieuw hun krachten om Kolis te weerstaan en de vernietiging van de verschillende rijken te voorkomen. Een verraderlijke daad zorgt ervoor dat zowel Sera als Nyktos gevangen worden gehouden door Kolis. Sera moet alles op alles zetten om hen vrij te krijgen en zo een oorlog te voorkomen. Niets kan haar echter voorbereiden op de wreedheid die ze aan Kolis’ hof aantreft en de schokkende waarheden die daar worden onthuld... 'Van vlees en vuur' is het derde deel in de romantasy-hitserie Flesh and Fire van Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen in de serie ook 'Schaduw in het vuur' en 'Licht in de vlam'. Dit boek verschijnt in een prachtige limited edition met print-op-snee, fanart op de schutbladen en bijpassende boekenlegger.