zaterdag 1 juni 2024

Review: Legendes & Lattes - Travis Baldree



Een heldhaftige ork, een uitdagende koffiebar en de kracht van vriendschap. 'Legendes & lattes' van Travis Baldree is een hartverwarmend cozy fantasyboek. Voor de fans van T.J. Klune.

De avontuurlijke ork Viv is toe aan iets nieuws. Na een leven als huurling vol gevechten en bloedvergieten, besluit ze haar zwaard in te ruilen voor een koffiebar in een klein dorpje. Maar dat is een flinke uitdaging... Rivalen proberen haar plannen te dwarsbomen en dan is er ook nog het kleine detail dat niemand in het dorp ooit van koffie heeft gehoord. Gelukkig staat Viv er niet alleen voor. Met nieuwe vrienden, vertrouwen en geluk lijkt haar niets meer in de weg te staan. Of is ze zelf haar grootste vijand? 'Legendes & lattes' van Travis Baldree is een heerlijk avontuurlijk cozy fantasyboek, voor zowel de fantasy- als de feelgoodlezers!

Wat een leuk verhaal was dit!

Heel origineel en met erg toffe personages. Viv is zo innemend in haar ork zijn. Maar ook de andere personages hebben mijn hart gestolen.

Het gaat vooral over het opstarten van een koffieshop, in een stad waar niemand koffie ooit heeft gedronken. De opstartproblemen, de keuzes, de uitdagingen. Alles aan dit verhaal is innemend en leuk. Er zijn natuurlijk wat obstakels, maar doordat er diepe vriendschappen gevormd worden, overwinnen ze alles. 

Unieke world-building met unieke eigenschappen. Hemels om te lezen. En vooral hartverwarmend, niet alleen om de vriendschappen die gevormd worden, maar ook door de evoluties die de personages ondergaan.

Een aanrader! En bovendien krijg je nog een kortverhaal als bonus op het einde.

En de vormgeving van het boek is prachtig. De zijkanten hebben een mooie illustratie, maar vooral de illustratie in de binnenkant van de kaft is echt heel mooi: een tekening van Viv en de andere personeelsleden van de koffiebar. Sfeervol, en daardoor kun je je als lezer een nog beter beeld vormen.

Nederlands 

Hardcover 

9789020555523 

01 mei 2024 

224 pagina's

Zomer & Keuning

20 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten