zaterdag 5 maart 2022

Review: Ketting van ijzer - De laatste uren deel 2 - Cassandra Clare



Na Ketting van goud van Cassandra Clare is er nu Ketting van ijzer: deel 2 van De laatste uren-serie die zich afspeelt in Clares immens populaire Schaduwjagerswereld.

Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers. Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar, ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Cassandra Clare is een van de populairste en best verkopende YA-auteurs ter wereld. Ze brak door met The Mortal Instruments (Kronieken van de Onderwereld). Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Haar boeken zijn in meer dan 35 talen vertaald en ook succesvol verfilmd.

Dit tweede deel vond ik beter dan het eerste. Meer spanning, meer romantiek, meer intrigerende karakterontwikkelingen, geheimen en mysteries, meer drama en daarbovenop een vlotte schrijfstijl die je de dikke pil haast in één ruk laat uitlezen.

Het verhaal bevat een zeer goed doordacht en bedacht plot. Cordelia vond ik het leukste personage; ze is slim en dapper. Maar ook vele anderen vond ik leuk om te volgen.

Clare is in dit deel ook weer sterk in het creëren van sfeer, in het geven van net genoeg details om je helemaal in het verhaal, de personages en de omgevingen onder te laten dompelen.

De auteur sluit dit deel heel slim af met een BANG waardoor ik reikhalzend uitkijk naar het vervolg.  

Nederlands 

Paperback 

9789024597727 

Druk: 1 februari 2022 

768 pagina's

24,99 euro

Luitingh-Sijthoff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten